reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Parmezánové keksy s mákem a sezamem
Autor: isifa.com Parmezánové keksy s mákem a sezamem

Parmezánové keksy s mákem a sezamem

Hodnoceno: 2x
Tyto slané keksy jsou nejen skvělou alternativou k různým chipsům a oříškům při sledování televize, ale můžete si je připravit dopředu a nezaskočí vás žádná nečekaná návštěva.
do 1 hodiny
25–30 kousků porcí

reklama

reklama

Suroviny (25–30 kousků porcí)

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C, u plynové na stupeň 4. Do robota dejte mouku, máslo, sůl, pepř a většinu parmezánu. Mixujte, dokud se všechny ingredience nespojí – bude-li těsto příliš měkké, zabalte je do fólie a v lednici je nechte vychladit, aby se s ním dalo pracovat.
  2. Těsto rozválejte na 2 tenké obdélníky, nakrájejte na kousky asi 3 x 7 cm a položte je na plechy. Nechte je před pečením asi 10 minut chladit.
  3. Potřete je našlehaným vejcem a posypte zbylým parmezánem a semínky – použijte maková asi na polovinu a sezamová na druhou.
  4. Pečte keksy 10–15 minut, až budou lehce nazlátlé. Plechy v troubě otočte, bude-li potřeba.
  5. Vyndejte plechy z trouby a keksy nechte vychladnout pár minut na nich, potom je přendejte na mřížku, aby úplně vystydly. Ve vzduchotěsné krabici vydrží týden.

Parmezánové keksy s mákem a sezamem Foto:

Parmezánové keksy s mákem a sezamem, foto: isifa.com

reklama

Související témata: Chuťovky a předkrmy