Pečený zázvorový čaj s citrusy

Moje hodnocení
28x

Dumáte nad prvními vánočními dárky, ale schází vám inspirace? Jedlé dárky nikdy nezklamou. Vyzkoušejte domácí pečený čas a obdarujte milovníky exotických chutí a vůní.

1 porce
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Zázvor oloupejte, jde to velmi dobře obyčejnou škrabkou na brambory. Nakrájejte ho do vyššího pekáče na tenké plátky (cca 3mm).
  2. Z dobře omytých citrusů okrájejte kůru i s bílou slupkou a nakrájíme je na kostičky (cca 1x1 cm) a přidejte k zázvoru spolu s kořením.
  3. Skořici rozlámejte na menší kusy. Z okrájené citrusové kůry ještě odřízněte bílou hořkou slupku, žlutou kůru nakrájejte na tenké proužky a vhoďte ke směsi.
  4. Vše zasypte třtinovým cukrem, zalijte vodou do výše směsi a vložte přikryté do trouby vyhřáté na 200 °C.
  5. Pečte zhruba 40 minut a dalších 20 minut odklopené. Cukr musí být zcela rozpuštěný a měla by se vytvořit trošku sirupovitá konzistence.
  6. Nakonec přidejte 2 lžíce rumu, promíchejte a horké plňte do sklenic. Uzavřete, obraťte dnem vzhůru a nechte takto zcela zchladnout.
  7. Pokud si budete chtít udělat čaj , stačí na 250ml hrnek cca 2–3 lžičky směsi včetně šťávy, které zalijete pouze vroucí vodou. Směs je hodně koncentrovaná a štiplavá, tak opatrně.

Zdroj receptu

V kuchyni vždy otevřeno

Food blog Andrey Motlíkové

Food blog V kuchyni vždy otevřeno vznikl v únoru 2014 a od té doby ho Andrea Motlíková plní recepty, které by měly být inspirací pro každého, kdo doma vaří pro svou rodinu, stejně jako autorka blogu. V obsahu webu najdete především širokou nabídku rychlých večeří z české i světové kuchyně, předkrmy, polévky, ale i oblíbené moučníky nebo třeba recepty na domácí sirupy. Andrea používá hlavně sezónní a dostupné suroviny, spoustu z nich si pěstuje i na své zahradě.

https://inkitchenopen.blogspot.com/


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů