Pečený zázvorový čaj s citrusy
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno
Pečený zázvorový čaj s citrusy
Zdroj:
V kuchyni vždy otevřeno
Postup přípravy
-
Zázvor oloupejte, jde to velmi dobře obyčejnou škrabkou na brambory. Nakrájejte ho do vyššího pekáče na tenké plátky (cca 3mm).
-
Z dobře omytých citrusů okrájejte kůru i s bílou slupkou a nakrájíme je na kostičky (cca 1x1 cm) a přidejte k zázvoru spolu s kořením.
-
Skořici rozlámejte na menší kusy. Z okrájené citrusové kůry ještě odřízněte bílou hořkou slupku, žlutou kůru nakrájejte na tenké proužky a vhoďte ke směsi.
-
Vše zasypte třtinovým cukrem, zalijte vodou do výše směsi a vložte přikryté do trouby vyhřáté na 200 °C.
-
Pečte zhruba 40 minut a dalších 20 minut odklopené. Cukr musí být zcela rozpuštěný a měla by se vytvořit trošku sirupovitá konzistence.
-
Nakonec přidejte 2 lžíce rumu, promíchejte a horké plňte do sklenic. Uzavřete, obraťte dnem vzhůru a nechte takto zcela zchladnout.
-
Pokud si budete chtít udělat čaj , stačí na 250ml hrnek cca 2–3 lžičky směsi včetně šťávy, které zalijete pouze vroucí vodou. Směs je hodně koncentrovaná a štiplavá, tak opatrně.
Pečený zázvorový čaj s citrusy 2
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno
Pečený zázvorový čaj s citrusy 2
Zdroj:
V kuchyni vždy otevřeno