zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Pečený zázvorový čaj s citrusy
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Pečený zázvorový čaj s citrusy

Pečený zázvorový čaj s citrusy

Hodnoceno: 2x
Dumáte nad prvními vánočními dárky, ale schází vám inspirace? Jedlé dárky nikdy nezklamou. Vyzkoušejte domácí pečený čas a obdarujte milovníky exotických chutí a vůní.
do 1,5 hodiny

reklama

Suroviny

Postup

  1. Zázvor oloupejte, jde to velmi dobře obyčejnou škrabkou na brambory. Nakrájejte ho do vyššího pekáče na tenké plátky (cca 3mm).
  2. Z dobře omytých citrusů okrájejte kůru i s bílou slupkou a nakrájíme je na kostičky (cca 1x1 cm) a přidejte k zázvoru spolu s kořením.
  3. Skořici rozlámejte na menší kusy. Z okrájené citrusové kůry ještě odřízněte bílou hořkou slupku, žlutou kůru nakrájejte na tenké proužky a vhoďte ke směsi.
  4. Vše zasypte třtinovým cukrem, zalijte vodou do výše směsi a vložte přikryté do trouby vyhřáté na 200 °C.
  5. Pečte zhruba 40 minut a dalších 20 minut odklopené. Cukr musí být zcela rozpuštěný a měla by se vytvořit trošku sirupovitá konzistence.
  6. Nakonec přidejte 2 lžíce rumu, promíchejte a horké plňte do sklenic. Uzavřete, obraťte dnem vzhůru a nechte takto zcela zchladnout.
  7. Pokud si budete chtít udělat čaj , stačí na 250ml hrnek cca 2–3 lžičky směsi včetně šťávy, které zalijete pouze vroucí vodou. Směs je hodně koncentrovaná a štiplavá, tak opatrně.
Pečený zázvorový čaj s citrusy
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Pečený zázvorový čaj s citrusy

reklama

V kuchyni vždy otevřeno
Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.

Související témata: pečený nápoj , na zahřátí , Nápoje