reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Pečený losos s hoisin omáčkou a pikantním salátkem z Fresh & Fat Bistra
Autor: archiv Fresh & Fat Bistro Pečený losos s hoisin omáčkou a pikantním salátkem z Fresh & Fat Bistra

Pečený losos s hoisin omáčkou a pikantním salátkem z Fresh & Fat Bistra

Hodnoceno: 4x
O jednoduchý, a přitom velmi efektní způsob, jak připravit oblíbeného lososa, se s námi podělil šéfkuchař Miloš Dub ze smíchovského bistra Fresh & Fat. Výrazná a lehce nasládlá hoisin omáčka dodá během pečení rybě fantastickou chuť, skvěle ji doplní svěží salát s asijským švihem.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Lososa s kůží potřete hoisin omáčkou a nechte marinovat přes noc v lednici (minimalně aspoň 2 hodiny). 
  2. Oprané listy salátu dejte do větší mísy. Přidejte překrojená cherry rajčata, na tenká šikmá kolečka nakrájenou karotku a celer na jemné nudličky. Přidejte wakame řasy, sezamový olej, chilli a dochuťte solí a pepřem. Salát lehce promíchejte a servírujte doprostřed talíře.
  3. Filet lososa můžete připravovat více způsoby (na grilu, na pánvi jako steak a nebo péct na pečicím papíru v troubě). Vždy si ale dávejte pozor, omáčka se díky obsahu cukru velmi ráda připaluje! 
  4. Při přípravě v troubě bude optimální teplota 180 stupňů a čas cca 10 minut. Záleží ale na výšce filetu a na typu trouby, proto je lepší rybu hlídat. Lososa určitě nedělejte zbytečně dlouho, úplně vysušený ztrácí tato ryba své kouzlo a chuť. 
  5. Nakonec rozkrojený citron opečte řeznou stranou do zlatohnědé barvy. Opečeného lososa položte na salát, posypte sezamem a podávejte s opečeným citronem.
Pečený losos s hoisin omáčkou a pikantním salátkem z Fresh & Fat Bistra
Autor: archiv Fresh & Fat Bistro Pečený losos s hoisin omáčkou a pikantním salátkem z Fresh & Fat Bistra

Vítejte ve FRESH & FAT Bistru

Gastronomie v souladu s nejnovějšími trendy a moderní minimalistický interiér, který kulinářský zážitek ještě umocní. Důvodů, proč se milovníci kvalitního jídla do smíchovského FRESH & FAT BISTRO rádi vrací už čtvrtý rok, je ale ještě mnohem víc. Snídaně jsou ve FRESH & FAT vyhlášené. Od 8 hodin ráno tady nabízejí vajíčka na spoustu klasických i originálních způsobů, nechybí oblíbená vejce Benedikt, skvělé omelety nebo vejce do skla.

Menu hlavních jídel je neustále v pohybu a obsahuje jen několik pokrmů, vždy se ale můžete spolehnout na kvalitní maso různých druhů a zpracování a nápadité přílohy. Třeba trhaný hovězí krk se sázeným vejcem, čedarem a zeleninovou oblohou. Nebo guláš z divočáka a bramborovými šiškami, poke bowl a ceviche z tygřích krevet nebo salát s hovězím filetem mignon, baby špenátem, sušenými rajčaty, vejcem, avokádem a koriandrovou majonézou.

Co by bylo za bistro bez domácích dezertů, špičkové kávy, fresh limonád, vín a koktejlů. Všechno tohle ve FRESH & FAT samozřejmě najdete. A například taková okurková limonáda s aloe vera nebo ledový zelený čaj s mangem a pomerančem jsou vážně luxusní.

FRESH & FAT BISTRO, Štefánikova 21, Praha 5

FRESH & FAT Bistro
FRESH & FAT Bistro

reklama

Související témata: losos , hoisin , wakame , salát , Hlavní jídla , Asijská kuchyně