Suroviny
- filet z lososa 4 ks (600 g)
- omáčka hoisin 4 lžíce
- citron 1 ks
- sezamová semínka
Salát
- směs listových salátů (polníček, rukola, červená řepa..) 400 g
- mrkev 200 g
- celer 200 g
- cherry rajčata 200 g
- řasa wakame 200 g
- sezamový olej 10 ml
- chilli (čerstvé,podle chuti)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Lososa s kůží potřete hoisin omáčkou a nechte marinovat přes noc v lednici (minimalně aspoň 2 hodiny).
- Oprané listy salátu dejte do větší mísy. Přidejte překrojená cherry rajčata, na tenká šikmá kolečka nakrájenou karotku a celer na jemné nudličky. Přidejte wakame řasy, sezamový olej, chilli a dochuťte solí a pepřem. Salát lehce promíchejte a servírujte doprostřed talíře.
- Filet lososa můžete připravovat více způsoby (na grilu, na pánvi jako steak a nebo péct na pečicím papíru v troubě). Vždy si ale dávejte pozor, omáčka se díky obsahu cukru velmi ráda připaluje!
- Při přípravě v troubě bude optimální teplota 180 stupňů a čas cca 10 minut. Záleží ale na výšce filetu a na typu trouby, proto je lepší rybu hlídat. Lososa určitě nedělejte zbytečně dlouho, úplně vysušený ztrácí tato ryba své kouzlo a chuť.
- Nakonec rozkrojený citron opečte řeznou stranou do zlatohnědé barvy. Opečeného lososa položte na salát, posypte sezamem a podávejte s opečeným citronem.
Pečený losos s hoisin omáčkou a pikantním salátkem z Fresh & Fat Bistra 2 Zdroj: archiv Fresh & Fat Bistro
Vítejte ve FRESH & FAT Bistru
Gastronomie v souladu s nejnovějšími trendy a moderní minimalistický interiér, který kulinářský zážitek ještě umocní. Důvodů, proč se milovníci kvalitního jídla do smíchovského FRESH & FAT BISTRO rádi vrací už čtvrtý rok, je ale ještě mnohem víc. Snídaně jsou ve FRESH & FAT vyhlášené. Od 8 hodin ráno tady nabízejí vajíčka na spoustu klasických i originálních způsobů, nechybí oblíbená vejce Benedikt, skvělé omelety nebo vejce do skla.
Menu hlavních jídel je neustále v pohybu a obsahuje jen několik pokrmů, vždy se ale můžete spolehnout na kvalitní maso různých druhů a zpracování a nápadité přílohy. Třeba trhaný hovězí krk se sázeným vejcem, čedarem a zeleninovou oblohou. Nebo guláš z divočáka a bramborovými šiškami, poke bowl a ceviche z tygřích krevet nebo salát s hovězím filetem mignon, baby špenátem, sušenými rajčaty, vejcem, avokádem a koriandrovou majonézou.
Co by bylo za bistro bez domácích dezertů, špičkové kávy, fresh limonád, vín a koktejlů. Všechno tohle ve FRESH & FAT samozřejmě najdete. A například taková okurková limonáda s aloe vera nebo ledový zelený čaj s mangem a pomerančem jsou vážně luxusní.
FRESH & FAT BISTRO, Štefánikova 21, Praha 5