Miloš Dub / FRESH & FAT

Pečený losos s hoisin omáčkou a pikantním salátkem z Fresh & Fat Bistra

Moje hodnocení
4x

O jednoduchý, a přitom velmi efektní způsob, jak připravit oblíbeného lososa, se s námi podělil šéfkuchař Miloš Dub ze smíchovského bistra Fresh & Fat. Výrazná a lehce nasládlá hoisin omáčka dodá během pečení rybě fantastickou chuť, skvěle ji doplní svěží salát s asijským švihem.

4 porce
30 minut
asijská

Suroviny

  • filet z lososa (filety z lososa) 4 ks (600 g)
  • hoisin omáčka 4 lžíce
  • citron 1 ks
  • sezamová semínka

Salát

  • mix listových salátů (polníček, rukola, červená řepa..) 400 g
  • mrkev 200 g
  • celer 200 g
  • cherry rajčata 200 g
  • wakame řasy 200 g
  • sezamový olej 10 ml
  • čerstvé chilli (podle chuti)
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)

Postup přípravy

  1. Lososa s kůží potřete hoisin omáčkou a nechte marinovat přes noc v lednici (minimalně aspoň 2 hodiny).
  2. Oprané listy salátu dejte do větší mísy. Přidejte překrojená cherry rajčata, na tenká šikmá kolečka nakrájenou karotku a celer na jemné nudličky. Přidejte wakame řasy, sezamový olej, chilli a dochuťte solí a pepřem. Salát lehce promíchejte a servírujte doprostřed talíře.
  3. Filet lososa můžete připravovat více způsoby (na grilu, na pánvi jako steak a nebo péct na pečicím papíru v troubě). Vždy si ale dávejte pozor, omáčka se díky obsahu cukru velmi ráda připaluje!
  4. Při přípravě v troubě bude optimální teplota 180 stupňů a čas cca 10 minut. Záleží ale na výšce filetu a na typu trouby, proto je lepší rybu hlídat. Lososa určitě nedělejte zbytečně dlouho, úplně vysušený ztrácí tato ryba své kouzlo a chuť.
  5. Nakonec rozkrojený citron opečte řeznou stranou do zlatohnědé barvy. Opečeného lososa položte na salát, posypte sezamem a podávejte s opečeným citronem.

Vítejte ve FRESH & FAT Bistru

Gastronomie v souladu s nejnovějšími trendy a moderní minimalistický interiér, který kulinářský zážitek ještě umocní. Důvodů, proč se milovníci kvalitního jídla do smíchovského FRESH & FAT BISTRO rádi vrací už čtvrtý rok, je ale ještě mnohem víc. Snídaně jsou ve FRESH & FAT vyhlášené. Od 8 hodin ráno tady nabízejí vajíčka na spoustu klasických i originálních způsobů, nechybí oblíbená vejce Benedikt, skvělé omelety nebo vejce do skla.

Menu hlavních jídel je neustále v pohybu a obsahuje jen několik pokrmů, vždy se ale můžete spolehnout na kvalitní maso různých druhů a zpracování a nápadité přílohy. Třeba trhaný hovězí krk se sázeným vejcem, čedarem a zeleninovou oblohou. Nebo guláš z divočáka a bramborovými šiškami, poke bowl a ceviche z tygřích krevet nebo salát s hovězím filetem mignon, baby špenátem, sušenými rajčaty, vejcem, avokádem a koriandrovou majonézou.

Co by bylo za bistro bez domácích dezertů, špičkové kávy, fresh limonád, vín a koktejlů. Všechno tohle ve FRESH & FAT samozřejmě najdete. A například taková okurková limonáda s aloe vera nebo ledový zelený čaj s mangem a pomerančem jsou vážně luxusní.

FRESH & FAT BISTRO, Štefánikova 21, Praha 5

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Miloš Dub / FRESH & FAT


Přečtěte si také

Recepty