Pečený květák s brynzou a uzeným masem

Moje hodnocení
12x

Skvělý způsob, jak připravit květák, je hodit ho syrový do trouby a jednoduše upéct. Zůstane lehce křupavý, nebude rozbředlý a pečením získá příjemnou oříškovou chuť. Můžete ho upéct s orientálním kořením a osvěžit citronovou šťávou, ale fantazii se meze nekladou. Zkuste tentokrát upéct květák s chutěmi brynzových halušek, s čerstvým ovčím sýrem a uzeným masem.

3 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Ve velké míse smíchejte dohladka brynzu, bílý jogurt, sůl, uzenou papriku a drcený kmín.
  2. Syrový květák rozdělte na malé růžičky, přidejte je do mísy k brynzové směsi a vše pořádně promíchejte, aby byly růžičky hezky obalené.
  3. Troubu předehřejte na 200 stupňů.
  4. Na pánvi rozehřejte přepuštěné máslo, přihoďte cibule nakrájené na proužky a uzené maso na kostičky. Restujte mírně dozlatova.
  5. Květák dejte do máslem vymazaného pekáče a navrch rozprostřete uzené s cibulí. Posypte nahrubo nasekanými oříšky nebo mandlemi a dejte do trouby. Pečte asi 35 minut.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty