Pečený květák s brynzou a uzeným masem
Zdroj: Klára Michalová
Pečený květák s brynzou a uzeným masem
Zdroj:
Klára Michalová
Skvělý způsob, jak připravit květák, je hodit ho syrový do trouby a jednoduše upéct. Zůstane lehce křupavý, nebude rozbředlý a pečením získá příjemnou oříškovou chuť. Můžete ho upéct s orientálním kořením a osvěžit citronovou šťávou, ale fantazii se meze nekladou. Zkuste tentokrát upéct květák s chutěmi brynzových halušek, s čerstvým ovčím sýrem a uzeným masem.
Postup přípravy
-
Ve velké míse smíchejte dohladka brynzu, bílý jogurt, sůl, uzenou papriku a drcený kmín.
-
Syrový květák rozdělte na malé růžičky, přidejte je do mísy k brynzové směsi a vše pořádně promíchejte, aby byly růžičky hezky obalené.
-
Troubu předehřejte na 200 stupňů.
-
Na pánvi rozehřejte přepuštěné máslo, přihoďte cibule nakrájené na proužky a uzené maso na kostičky. Restujte mírně dozlatova.
-
Květák dejte do máslem vymazaného pekáče a navrch rozprostřete uzené s cibulí. Posypte nahrubo nasekanými oříšky nebo mandlemi a dejte do trouby. Pečte asi 35 minut.
Pečený květák s brynzou a uzeným masem 2
Zdroj: Klára Michalová
Pečený květák s brynzou a uzeným masem 2
Zdroj:
Klára Michalová