Suroviny
- brynza 150 g
- bílý jogurt 200 g
- uzená paprika 1 lžička
- drcený kmín 1 lžička
- květák (větší ) 1 ks
- přepuštěné máslo 1 lžíce
- cibule (velká ) 2 ks
- uzené vepřové maso 250 g
- lískové ořechy (nebo mandle) 1 hrst
- sůl 1,5 lžičky
Postup přípravy
- Ve velké míse smíchejte dohladka brynzu, bílý jogurt, sůl, uzenou papriku a drcený kmín.
- Syrový květák rozdělte na malé růžičky, přidejte je do mísy k brynzové směsi a vše pořádně promíchejte, aby byly růžičky hezky obalené.
- Troubu předehřejte na 200 stupňů.
- Na pánvi rozehřejte přepuštěné máslo, přihoďte cibule nakrájené na proužky a uzené maso na kostičky. Restujte mírně dozlatova.
- Květák dejte do máslem vymazaného pekáče a navrch rozprostřete uzené s cibulí. Posypte nahrubo nasekanými oříšky nebo mandlemi a dejte do trouby. Pečte asi 35 minut.
Pečený květák s brynzou a uzeným masem 2 Zdroj: Klára Michalová