akademiekvality.cz

Pečený candát v bylinkové strouhance s bramborovým pyré a zeleninou

Moje hodnocení
6x

Kdo jednou ochutnal rybu s bylinkovou nebo třeba chlebovou krustou, nechce už ji jinak připravenou. Je to naprostá delikatesa! Křupavá konzistence posypu je dokonalým parťákem k jemnému rybímu masu. A proč zvolit zrovna candáta? Jedná se o ušlechtilého „dravce“ s bílým pevným masem, které je velmi chutné a nemá ani moc kostí. Jako přílohu si můžete dopřát jemné bramborové pyré a nakyslý, mátou provoněný zeleninový salát.

4 porce
60 minut
česká

Ryba

  • filety z candáta 4 ks
  • máslo 50 g
  • strouhanka 100 g
  • hladkolistá petržel 1 menší svazek
  • čerstvá máta 1 menší svazek
  • citron 1/2 ks
  • sůl
  • olivový olej

Pyré

  • brambory 500 g
  • vlažná smetana ke šlehání 33% 200 ml
  • máslo 150 g
  • sůl

Salát

Postup přípravy

  1. Filety candáta omyjte, osušte papírovou utěrkou a osolte. Připravte filety do pekáčku na pečicí papír.
  2. Smíchejte rozpuštěné máslo s posekanými bylinami, citronovou šťávou a strouhankou.
  3. Směs naneste na filety, zakápněte olivovým olejem a dejte péct do rozehřáté trouby na 180 stupňů na 10 minut.
  4. Na pyré dejte vařit brambory do osolené vody, dokud nezměknou, poté je slijte a přidejte k nim máslo a polovinu smetany. Rozšlehejte a přidejte zbylou smetanu.
  5. Do mísy natrhejte omytý hlávkový salát, přidejte nakrájenou papriku, cibuli a cherry rajčata.
  6. Zeleninu zalijte dresinkem z citronové šťávy, soli, pepře a olivového oleje a zasypte čerstvou mátou.

PRIMA TIP: Pokud řešíte, kam vyrazit pro čerstvé ryby, je sázkou na jistotu Klatovská zpracovna ryb www.klatryb.cz. V jejich sortimentu najdete taky 2 výrobky oceněné značkou kvality Regionální potravina.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty