Ryba
- filet z candáta 4 ks
- máslo 50 g
- strouhanka 100 g
- hladkolistá petržel 1 menší svazek
- máta (čerstvá ) 1 menší svazek
- citron 1/2 ks
- olivový olej
- sůl
Pyré
- brambory 500 g
- smetana ke šlehání (vlažná,33%) 200 ml
- máslo 150 g
- sůl
Salát
- červená cibule 1 ks
- červená paprika 1 ks
- hlávkový salát 1/2 ks
- cherry rajčata 100 g
- citron 1/2 ks
- máta (čerstvá ) 1 hrst
- olivový olej
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Filety candáta omyjte, osušte papírovou utěrkou a osolte. Připravte filety do pekáčku na pečicí papír.
- Smíchejte rozpuštěné máslo s posekanými bylinami, citronovou šťávou a strouhankou.
- Směs naneste na filety, zakápněte olivovým olejem a dejte péct do rozehřáté trouby na 180 stupňů na 10 minut.
- Na pyré dejte vařit brambory do osolené vody, dokud nezměknou, poté je slijte a přidejte k nim máslo a polovinu smetany. Rozšlehejte a přidejte zbylou smetanu.
- Do mísy natrhejte omytý hlávkový salát, přidejte nakrájenou papriku, cibuli a cherry rajčata.
- Zeleninu zalijte dresinkem z citronové šťávy, soli, pepře a olivového oleje a zasypte čerstvou mátou.
PRIMA TIP: Pokud řešíte, kam vyrazit pro čerstvé ryby, je sázkou na jistotu Klatovská zpracovna ryb www.klatryb.cz. V jejich sortimentu najdete taky 2 výrobky oceněné značkou kvality Regionální potravina.
Pečený candát v bylinkové strouhance s bramborovým pyré a zeleninou 2 Zdroj: akademiekvality.cz
Pečený candát v bylinkové strouhance s bramborovým pyré a zeleninou 3 Zdroj: akademiekvality.cz