reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Pečený candát v bylinkové strouhance s bramborovým pyré a zeleninou
Autor: akademiekvality.cz Pečený candát v bylinkové strouhance s bramborovým pyré a zeleninou

Pečený candát v bylinkové strouhance s bramborovým pyré a zeleninou

Hodnoceno: 5x
Kdo jednou ochutnal rybu s bylinkovou nebo třeba chlebovou krustou, nechce už ji jinak připravenou. Je to naprostá delikatesa! Křupavá konzistence posypu je dokonalým parťákem k jemnému rybímu masu. A proč zvolit zrovna candáta? Jedná se o ušlechtilého „dravce“ s bílým pevným masem, které je velmi chutné a nemá ani moc kostí. Jako přílohu si můžete dopřát jemné bramborové pyré a nakyslý, mátou provoněný zeleninový salát.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Filety candáta omyjte, osušte papírovou utěrkou a osolte. Připravte filety do pekáčku na pečicí papír.
  2. Smíchejte rozpuštěné máslo s posekanými bylinami, citronovou šťávou a strouhankou. 
  3. Směs naneste na filety, zakápněte olivovým olejem a dejte péct do rozehřáté trouby na 180 stupňů na 10 minut. 
  4. Na pyré dejte vařit brambory do osolené vody, dokud nezměknou, poté je slijte a přidejte k nim máslo a polovinu smetany. Rozšlehejte a přidejte zbylou smetanu. 
  5. Do mísy natrhejte omytý hlávkový salát, přidejte nakrájenou papriku, cibuli a cherry rajčata. 
  6. Zeleninu zalijte dresinkem z citronové šťávy, soli, pepře a olivového oleje a zasypte čerstvou mátou. 

PRIMA TIP: Pokud řešíte, kam vyrazit pro čerstvé ryby, je sázkou na jistotu Klatovská zpracovna ryb www.klatryb.cz. V jejich sortimentu najdete taky 2 výrobky oceněné značkou kvality Regionální potravina.

Pečený candát v bylinkové strouhance s bramborovým pyré a zeleninou
Autor: akademiekvality.cz Pečený candát v bylinkové strouhance s bramborovým pyré a zeleninou
Pečený candát v bylinkové strouhance s bramborovým pyré a zeleninou
Autor: akademiekvality.cz Pečený candát v bylinkové strouhance s bramborovým pyré a zeleninou

reklama

reklama