Pečené papriky plněné rýží a uzeným tempehem
Zdroj: Obilovinová kuchařka
Pečené papriky plněné rýží a uzeným tempehem
Zdroj:
Obilovinová kuchařka
Rýže natural a uzený tempeh představují skvělou alternativu náplně z mletého masa. Právě natural rýže vytvoří výbornou lepivou konzistenci, která vám usnadní při plnění práci. Menší papriky zaujmou jako nevšední party občerstvení.
Postup přípravy
-
Rýži propláchněte, zalijte 2,5násobným množstvím vody, osolte a zahřívejte k varu. Snižte teplotu a vařte na mírném stupni zhruba 30 minut doměkka. Odstavte a nechte pod pokličkou dojít. Pak ji přesypte do mísy, aby zchladla, občas promíchejte.
-
Z paprik odkrojte asi 1cm část od stopky jako víčko a opatrně odstraňte jádřinec. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Mrkev a celer oloupejte a nastrouhejte nahrubo. V pánvi rozehřejte olej, vsypte cibuli a opékejte ji dosklovita. Přidejte mrkev a celer, restujte 1 minutu, podlijte 100 ml vody, přidejte bujon a za občasného míchání poduste 5 minut.
-
Zeleninovou směs přidejte k rýži spolu s česnekem, droždím, sójovou omáčkou a bylinkami. Rozdrobte navrch tempeh a důkladně promíchejte. Směs prohněťte prsty, aby se k sobě lepila. Podle chuti osolte.
-
Troubu předehřejte na 170 °C. Papriky naplňte připravenou směsí, uzavřete stopkou jako víčkem a naskládejte do pekáče. Podlijte trochou vody se solí, pekáč zakryjte alobalem nebo jiným pekáčem a pečte v předehřáté troubě asi 40 minut. Pak odkryjte a dopečte ještě 15–20 minut dozlatova a doměkka. Během dopékání můžete papriky zlehka potřít olejem.
Pečené papriky plněné rýží a uzeným tempehem
Zdroj: Obilovinová kuchařka
Pečené papriky plněné rýží a uzeným tempehem
Zdroj:
Obilovinová kuchařka