Smoothcooking.cz

Pečené kuře à la kachna s červeným zelím

Moje hodnocení
20x

Víkendová hostina si žádá něco pořádného! Ještě jste nikdy nezkusili recept „kuře à la kachna“? Pak se do něj můžete pustit právě teď. Tento osvědčený recept vás mile překvapí a kuře už nikdy nebude takové, jak ho znáte. :)

4 porce
60 minut
česká

Suroviny

Zelí

Postup přípravy

  1. Nejprve pokrájejte cibuli nadrobno, zelí na tenké proužky a slaninu na kostičky.
  2. Na pánev vložte slaninu a lehce orestujte, aby pustila tuk. Poté přidejte cibuli a orestujte dozlatava.
  3. Nakonec přidejte zelí a sůl a povařte do změknutí. Popřípadě lehce podlijte.
  4. Zelí přendejte do pekáčku a na něj položte omyté kuře. Posypte solí, pepřem a kmínem a přidejte lžíci sádla, kterou položte navrch kuřete.
  5. Pečte 60–90 minut na 180 °C dle velikosti kuřete do změknutí. Podávejte s houskovým, bramborovým nebo karlovarským knedlíkem.

Inspirujte se receptem na velmi pomalu pečenou kachnu podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Smoothcooking.cz


Přečtěte si také

Recepty