Najděte si recept
Na co máte chuť?

Pečené kuře à la kachna s červeným zelím
Víkendová hostina si žádá něco pořádného! Ještě jste nikdy nezkusili recept „kuře à la kachna“? Pak se do něj můžete pustit právě teď. Tento osvědčený recept vás mile překvapí a kuře už nikdy nebude takové, jak ho znáte. :)
4 porce
Suroviny (4 porce)
- celé farmářské kuře 1 ks
- kmín 1 lžička
- sůl, pepř
- sádlo 1 lžíce
Zelí:
- střední cibule 4 ks
- červené čerstvé nebo sterilizované zelí (neslazené) 1,3 kg
- slanina 100 g
- sůl
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Nejprve pokrájejte cibuli nadrobno, zelí na tenké proužky a slaninu na kostičky.
- Na pánev vložte slaninu a lehce orestujte, aby pustila tuk. Poté přidejte cibuli a orestujte dozlatava.
- Nakonec přidejte zelí a sůl a povařte do změknutí. Popřípadě lehce podlijte.
- Zelí přendejte do pekáčku a na něj položte omyté kuře. Posypte solí, pepřem a kmínem a přidejte lžíci sádla, kterou položte navrch kuřete.
- Pečte 60–90 minut na 180 °C dle velikosti kuřete do změknutí. Podávejte s houskovým, bramborovým nebo karlovarským knedlíkem.
Smooth & cooking
Ze začátku jsem si založila internetový zápisník, kam jsem zapisovala recepty pro mé přátele. Ale po roce ho začali sledovat i další lidé, tak jsem se rozhodla koupit si doménu a začít opravdu blogovat. Přidala jsem tomu duši a hlavně zapojila i můj osobní život. Do všech receptů přidávám hlavně kus sebe a obrovskou dávku úsměvu a elánu.
Můj blog Smoothcooking.cz je souhrn jednoduchých a rychlých receptů, které zvládne i úplný začátečník. Je proložen složitějšími recepty pro ty, kteří chtějí strávit u plotny i několik hodin. Najdete zde sladké, slané, ale i nápoje a smoothie.
Popisuji tipy, triky, inspiraci na to, jak být lepší kuchařkou či kuchařem, dále doporučené restaurace, ingredience a vybavení a food akce.