Pečené kuře à la kachna s červeným zelím

Moje hodnocení
14x

Víkendová hostina si žádá něco pořádného! Ještě jste nikdy nezkusili recept „kuře à la kachna“? Pak se do něj můžete pustit právě teď. Tento osvědčený recept vás mile překvapí a kuře už nikdy nebude takové, jak ho znáte. :)

4 porce
60 minut
česká

Suroviny

  • celé farmářské kuře 1 ks
  • kmín 1 lžička
  • vejce (sůl, pepř)
  • sádlo 1 lžíce

Zelí

  • cibule (střední cibule) 4 ks
  • červené čerstvé nebo sterilizované zelí (neslazené) 1,3 kg
  • slanina 100 g
  • sůl

Postup přípravy

  1. Nejprve pokrájejte cibuli nadrobno, zelí na tenké proužky a slaninu na kostičky.
  2. Na pánev vložte slaninu a lehce orestujte, aby pustila tuk. Poté přidejte cibuli a orestujte dozlatava.
  3. Nakonec přidejte zelí a sůl a povařte do změknutí. Popřípadě lehce podlijte.
  4. Zelí přendejte do pekáčku a na něj položte omyté kuře. Posypte solí, pepřem a kmínem a přidejte lžíci sádla, kterou položte navrch kuřete.
  5. Pečte 60–90 minut na 180 °C dle velikosti kuřete do změknutí. Podávejte s houskovým, bramborovým nebo karlovarským knedlíkem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Smoothcooking.cz


Přečtěte si také

Recepty