Zelí
- cibule (střední ) 4 ks
- červené zelí (čerstvé nebo sterilizované,neslazené) 1,3 kg
- slanina 100 g
- sůl
Postup přípravy
- Nejprve pokrájejte cibuli nadrobno, zelí na tenké proužky a slaninu na kostičky.
- Na pánev vložte slaninu a lehce orestujte, aby pustila tuk. Poté přidejte cibuli a orestujte dozlatava.
- Nakonec přidejte zelí a sůl a povařte do změknutí. Popřípadě lehce podlijte.
- Zelí přendejte do pekáčku a na něj položte omyté kuře. Posypte solí, pepřem a kmínem a přidejte lžíci sádla, kterou položte navrch kuřete.
- Pečte 60–90 minut na 180 °C dle velikosti kuřete do změknutí. Podávejte s houskovým, bramborovým nebo karlovarským knedlíkem.
Inspirujte se receptem na velmi pomalu pečenou kachnu podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE