Suroviny
- mleté hovězí maso 600 g
- strouhanka 200 g
- cibule 1 ks
- vejce 2 ks
- kečup 1 lžíce
- plnotučná hořčice 1 lžíce
- česnek 3 stroužky
- tymián (čerstvý ) 2 snítky
- hladkolistá petržel 1 hrst
- kopr (čerstvý) 1 hrst
- olivový olej
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Dip
- bílý jogurt 200 ml
- anglická slanina 100 g
- majonéza 1 lžíce
- citronová šťáva 1 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Mleté maso smíchejte s nakrájenou cibulí, vejci, kečupem, hořčicí a prolisovanými stroužky česneku.
- Do směsi přidejte nadrobno pokrájené bylinky a lístky tymiánu, osolte a opepřete a postupně přisypte strouhanku.
- Ze směsi vytvořte malé bochánky a z nich tvarujte karbanátkové placičky. Pokud bude potřeba, přidejte strouhanku.
- Karbanátky vyrovnejte na plech a pomašlujte olejem z obou stran. Pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů cca 35 minut.
- Během pečení si připravte dip. Orestujte si slaninu a přidejte ji do směsi jogurtu a majonézy.
- Dip dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
PRIMA TIP: Hustý tak akorát, příjemně nakyslý, svěží a čerstvý. Právě jsme vám představili jedinečnou zakysanou mléčnou pochoutku oceněnou značkou kvality Klasa, a to Moravia Jogurt bílý, který můžete zakoupit i v rodinném balení.
Další informace o kvalitních českých potravinách najdete na www.akademiekvality.cz.
Pečené hovězí karbanátky se slaninovo-jogurtovým dipem 2 Zdroj: akademiekvality.cz
Pečené hovězí karbanátky se slaninovo-jogurtovým dipem 3 Zdroj: akademiekvality.cz