Najděte si recept
Na co máte chuť?

Pečené hovězí karbanátky se slaninovo-jogurtovým dipem
Není nad to, přijít domů hladový a cítit, jak se line z trouby nezaměnitelná vůně masa a bylinek. Samou zvědavostí pootevřete troubu a rovnou počítáte, kolik je na plechu kousků. Těšíte se, že si za pár minut pochutnáte na voňavých hovězích karbanátcích! Možná vás ještě napadne, že by to chtělo nějaký dresink. A až ochutnáte ten s orestovanou slaninou, nebudete chtít jiný.
do 1 hodiny
8 porcí
Suroviny (8 porcí)
- mleté hovězí maso 600 g
- strouhanka 200 g
- cibule 1 ks
- vejce 2 ks
- kečup 1 lžíce
- plnotučná hořčice 1 lžíce
- česnek 3 stroužky
- čerstvý tymián 2 snítky
- hladkolistá petržel 1 hrst
- čerstvý kopr 1 hrst
- sůl a čerstvě namletý pepř
- olivový olej
Dip:
- bílý jogurt 200 ml
- anglická slanina 100 g
- majonéza 1 lžíce
- citronová šťáva 1 lžíce
- sůl a čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Mleté maso smíchejte s nakrájenou cibulí, vejci, kečupem, hořčicí a prolisovanými stroužky česneku.
- Do směsi přidejte nadrobno pokrájené bylinky a lístky tymiánu, osolte a opepřete
a postupně přisypte strouhanku. - Ze směsi vytvořte malé bochánky a z nich tvarujte karbanátkové placičky. Pokud bude potřeba, přidejte strouhanku.
- Karbanátky vyrovnejte na plech a pomašlujte olejem z obou stran. Pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů cca 35 minut.
- Během pečení si připravte dip. Orestujte si slaninu a přidejte ji do směsi jogurtu
a majonézy. - Dip dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
PRIMA TIP: Hustý tak akorát, příjemně nakyslý, svěží a čerstvý. Právě jsme vám představili jedinečnou zakysanou mléčnou pochoutku oceněnou značkou kvality Klasa, a to Moravia Jogurt bílý, který můžete zakoupit i v rodinném balení.
Další informace o kvalitních českých potravinách najdete na www.akademiekvality.cz.