zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Pečené hovězí karbanátky se slaninovo-jogurtovým dipem
Autor: akademiekvality.cz Pečené hovězí karbanátky se slaninovo-jogurtovým dipem

Pečené hovězí karbanátky se slaninovo-jogurtovým dipem

Hodnoceno: 4x
Není nad to, přijít domů hladový a cítit, jak se line z trouby nezaměnitelná vůně masa a bylinek. Samou zvědavostí pootevřete troubu a rovnou počítáte, kolik je na plechu kousků. Těšíte se, že si za pár minut pochutnáte na voňavých hovězích karbanátcích! Možná vás ještě napadne, že by to chtělo nějaký dresink. A až ochutnáte ten s orestovanou slaninou, nebudete chtít jiný.
do 1 hodiny
8 porcí

reklama

Postup

  1. Mleté maso smíchejte s nakrájenou cibulí, vejci, kečupem, hořčicí a prolisovanými stroužky česneku.
  2. Do směsi přidejte nadrobno pokrájené bylinky a lístky tymiánu, osolte a opepřete 
    a postupně přisypte strouhanku.
  3. Ze směsi vytvořte malé bochánky a z nich tvarujte karbanátkové placičky. Pokud bude potřeba, přidejte strouhanku. 
  4. Karbanátky vyrovnejte na plech a pomašlujte olejem z obou stran. Pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů cca 35 minut.
  5. Během pečení si připravte dip. Orestujte si slaninu a přidejte ji do směsi jogurtu 
    a majonézy. 
  6. Dip dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. 

PRIMA TIP: Hustý tak akorát, příjemně nakyslý, svěží a čerstvý. Právě jsme vám představili jedinečnou zakysanou mléčnou pochoutku oceněnou značkou kvality Klasa, a to Moravia Jogurt bílý, který můžete zakoupit i v rodinném balení. 

Další informace o kvalitních českých potravinách najdete na www.akademiekvality.cz.

Pečené hovězí karbanátky se slaninovo-jogurtovým dipem
Autor: akademiekvality.cz Pečené hovězí karbanátky se slaninovo-jogurtovým dipem
Pečené hovězí karbanátky se slaninovo-jogurtovým dipem
Autor: akademiekvality.cz Pečené hovězí karbanátky se slaninovo-jogurtovým dipem

reklama