akademiekvality.cz

Pečené hovězí karbanátky se slaninovo-jogurtovým dipem

Moje hodnocení
5x

Není nad to, přijít domů hladový a cítit, jak se line z trouby nezaměnitelná vůně masa a bylinek. Samou zvědavostí pootevřete troubu a rovnou počítáte, kolik je na plechu kousků. Těšíte se, že si za pár minut pochutnáte na voňavých hovězích karbanátcích! Možná vás ještě napadne, že by to chtělo nějaký dresink. A až ochutnáte ten s orestovanou slaninou, nebudete chtít jiný.

8 porcí
60 minut

Suroviny

Dip

Postup přípravy

  1. Mleté maso smíchejte s nakrájenou cibulí, vejci, kečupem, hořčicí a prolisovanými stroužky česneku.
  2. Do směsi přidejte nadrobno pokrájené bylinky a lístky tymiánu, osolte a opepřete a postupně přisypte strouhanku.
  3. Ze směsi vytvořte malé bochánky a z nich tvarujte karbanátkové placičky. Pokud bude potřeba, přidejte strouhanku.
  4. Karbanátky vyrovnejte na plech a pomašlujte olejem z obou stran. Pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů cca 35 minut.
  5. Během pečení si připravte dip. Orestujte si slaninu a přidejte ji do směsi jogurtu a majonézy.
  6. Dip dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.

PRIMA TIP: Hustý tak akorát, příjemně nakyslý, svěží a čerstvý. Právě jsme vám představili jedinečnou zakysanou mléčnou pochoutku oceněnou značkou kvality Klasa, a to Moravia Jogurt bílý, který můžete zakoupit i v rodinném balení.

Další informace o kvalitních českých potravinách najdete na www.akademiekvality.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty