akademiekvality.cz

Pečené bramborové lupínky a čerstvá zelenina s 3 výbornými dipy

Moje hodnocení
2x

Chcete se zavděčit dětem? Připravte jim domácí brambůrky! A když k tomu přihodíte i „homemade“ dipy a nenápadně jídlo proložíte nakrájenou zeleninou, budou všichni naprosto spokojeni. A když na to přijde, tuhle dobrotu můžete servírovat i na dospěláckém večírku nebo si ji připravit k večeři.

8 porcí
60 minut

Suroviny

Řepový dip

  • menší předvařené červené řepy 2 ks
  • zakysaná smetana 12% 200 g
  • česnek 1 stroužek
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)

Koprový dip.

  • kopr (čerstvý kopr) 1 hrst
  • zakysaná smetana 12% 200 g
  • šalotka 1 ks
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)

Rajčatový dip

  • velká rajčata 3 ks
  • kečup 3 lžíce
  • sušená pažitka 1 lžička
  • sušený česnek 1 lžička
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)

Postup přípravy

  1. Brambory nakrájejte na tenké plátky, propláchněte je vodou a osušte. Promíchejte je v míse s olivovým olejem, kmínem, solí, pepřem a sušeným česnekem. Rozprostřete na plech na pečicí papír a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů dozlatova cca 30 minut. Poté dejte na papírovou utěrku pro odsátí přebytečného oleje.
  2. Zeleninu pokrájejte na špalíčky nebo proužky.
  3. Na řepový dip rozmixujte společně všechny ingredience.
  4. Na koprový dip smíchejte posekaný kopr a pokrájenou šalotku se smetanou a ochuťte solí a pepřem.
  5. Na rajčatový dip rozmixujte všechny ingredience dohladka.

PRIMA TIP: Pokud je to možné, kupujte brambory k rychlé konzumaci. Tedy v případě, že nemáte temný prostor o stabilní teplotě kolem 4 až 5 °C (s vlhkostí kolem 80 %). Jinak hrozí, že brambory začnou klíčit, což může být pro člověka nebezpečné. Obezřetné by měly být hlavně těhotné ženy.

Další informace o kvalitě potravin najdete na webu akademiekvality.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty