Brambory
- baby (nové) brambory 500 g
- Medvědí česnek 1 svazek
- řapíkatý celer s natí 2 řapíky
- čerstvá šalvěj
- sůl a čerstvě namletý pepř
- Olivový olej
Ryby
- větší siven 2 ks (nebo 4 menší)
- sůl a čerstvě namletý pepř
- Olivový olej
- Medvědí česnek 1 svazek
- čerstvá šalvěj
- nať řapkatého celeru
Chcete vyzkoušet nové recepty s medvědím česnekem? Velkou porci inspirace najdete v našem speciálu:
Odkaz
Medvědí česnek
Jarní bylinka s výraznou štiplavou chutí a nezaměnitelnou vůní česneku má široké využití v kuchyni. Ve speciálu najdete recepty i užitečné informace!
Postup přípravy
- Omyjte brambory, nechte je i se slupkou, rozpulte je a přendejte do pekáčku. Přidejte na větší kousky nasekaný medvědí česnek, řapíkatý celer a lístky šalvěje. Osolte, opepřete a zakapejte olivovým olejem. Pečte v předehřáté troubě při 180 °C doměkka, asi 45 minut. Podle potřeby promíchejte během pečení.
- Připravte si siveny. Omyjte je, osušte a očistěte kůži, i když nemá šupiny, je lepší kůži nožem přejet. Na bocích je nařízněte. Osolte, opepřete a zakapejte olejem ze všech stran a uvnitř ryby. Dovnitř pak dejte navíc celý medvědí česnek, listy šalvěje a nať z řapíkatého celeru.
- Zabalte každou rybu zvlášť do alobalu a přendejte na plech. Pečte je v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut. Rozevřete alobal a zkontrolujte, jestli je siven hotový. V alobalu zůstane šťáva a ryba bude pěkně šťavnatá. Upečené siveny podávejte s bramborami.