archiv Korunní cukr

Pečeme s dětmi: Čokoládoví indiáni

Moje hodnocení
8x

Ne, není to klasický indiánek z cukrárny. Je to velký divoch, který na chvíli zkrotí i malé divochy, kteří se mohou podílet na pečení i výrobě čelenek. Dopřejte dětem, aby přičichly k sladkému řemeslu. Naučí se trpělivosti, osvěží si jednotky a poté si mohou vychutnat vlastnoruční moučník. Třeba z nich vyrostou cukráři anebo chemici.

1 porce
60 minut

Těsto

Náplň

Zdobení

Postup přípravy

  1. Na těsto vymíchejte vajíčka do pěny, přidejte hnědý a vanilkový cukr. Postupně přimíchejte olej a vodu. (Čím déle budete míchat, tím bude základ vzdušnější!). Mouku smíchejte s práškem do pečiva a kakaem a přidejte do tekuté směsi. Těsto rozetřete na plech (ideálně o rozměrech 30 x 40 cm) a pečte při teplotě 180 °C asi 20–25 minut.
  2. Tmavou čokoládu nalámejte nebo nasekejte na malé kousky. Šlehačku ohřejte ve vodní lázni a přidejte kousky čokolády s moučkovým cukrem. Vše důkladně promíchejte, dokud se nerozpustí všechny kousky. Náplň nechte vychladnout v chladničce. Potom mixérem anebo kuchyňským robotem vyšlehejte tuhou šlehačku.
  3. Z těsta vykrajujte kolečka. Vznikne vám válec, který prořízněte nožem, jako byste rozkrajovali housku na dvě přibližně stejné části. Vrchní část (pro hlavy indiánů) můžete zaoblit. Spodní část natřete meruňkovým džemem a čokoládovou náplní. Potom na ni přiložte zaoblenou vrchní část.
  4. Před zdobením kakaovou polevou indiány položte na mřížku a pod kterou vložte podnos. Ten zachytí přebytečnou čokoládu. Nejprve zahřejte kakaovou polevu. Když je poleva tekutá, ozdobte nejdřív boky a nakonec ji rozetřete navrch. Potom polevu nechte zaschnout. Následně můžete přilepit jedlé oči.
  5. Postup pro indiánské čelenky: Z barevného papíru vystřihnete proužky široké asi 1,5 cm. Proužek umístěte okolo horní části hotového zákusku a odstřihnete s rezervou cca 1–1,5 cm. Vytvořte kruh a sešijte jej sešívačkou. Za „čelenku“ můžete dát barevné pírko a čokoládoví indiáni jsou hotoví.

PRIMA TIP: Odkrojky, které zbyly z hotového těsta můžete použít na přípravu zákusku s čokoládovou náplní. Tak nemusíte nic vyhazovat! Připravte si dvakrát větší množství náplně. Rozdrťte zbytky těsta a smíchejte je s dostatečným množstvím čokoládové náplně, aby se vytvořila pevná hmota. Z této hmoty si vymodelujte kuličky, namočte je do kakaové polevy a nechte uschnout.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Korunní cukr


Přečtěte si také

Recepty