Najděte si recept
Na co máte chuť?

Papričky plněné mandlemi a strouhankou
Česnek je vynikajícím zdrojem vitaminu B6 a obsahuje také mangan, selen a vitamin C. Mandle jsou nejzdravější ze všech druhů ořechů a jsou skvělé do různých snacků. Jsou bohaté na vitamin E, vápník a draslík. A ve spojení s roztomilými papričkami je to jídlo nejenom zdravé, ale i hezké a chutné.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- extra panenský olivový olej 3 lžíce
- česnek nakrájený najemno 2 stroužky
- malá šalotka nakrájená najemno 1 ks
- mleté chilli 1/2 lžičky
- hladkolistá petržel, najemno nakrájená 2 lžíce
- strouhanka 60 g
- mandle (nejlépe druh Marcona) nasekané najemno 75 g
- solené kapary, propláchnuté, okapané a nasekané 1 lžíce
- konzervované celé papričky piquillo, scezené 400 g
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C. V malé pánvi zahřejte1 lžíci olivového oleje na středně vysokém stupni. Přidejte česnek, šalotku a chilli koření a smažte 30 vteřin. Vmíchejte petržel a sundejte z plotýnky.
- V malé misce promíchejte strouhanku, mandle, kapary a předchozí směs. Vmíchejte 1 lžíci olivového oleje.
- Středně velkou zapékací formu zakápněte polovinu zbylého oleje. Do každé papričky dejte asi 1 lžíci náplně a naplněné papričky rozložte do formy. Zakapejte zbylým olivovým olejem a pečte 20 minut. Podávejte je horké, teplé nebo v pokojové teplotě.
Máme doma vegana
Když se někdo z členů rodiny rozhodne přejít na veganské stravování, nemusí to znamenat větší zátěž při přípravě rodinných jídel ani ošklíbání „masožravců“ nad talířem s večeří. Kuchařka Máme doma vegana přináší svěží, zdravé recepty na jídla připravovaná z rostlinných surovin, které se dají snadno upravit tak, aby vyhovovala i pojídačům masa a vegetariánům, případně může být inspirací pro rodiny, které přecházejí na flexitariánství. Najdete tu pokrmy na každý den a pro každého, od snídaní přes svačiny k hlavním chodům a lahodným dezertům, s nutričními tipy a flexibilními možnostmi – to všechno z knihy Máme doma vegana dělá nepostradatelnou kuchařku pro 21. století.
Vydalo nakladaelství Esence.