Papričky plněné mandlemi a strouhankou

Moje hodnocení
3x

Česnek je vynikajícím zdrojem vitaminu B6 a obsahuje také mangan, selen a vitamin C. Mandle jsou nejzdravější ze všech druhů ořechů a jsou skvělé do různých snacků. Jsou bohaté na vitamin E, vápník a draslík. A ve spojení s roztomilými papričkami je to jídlo nejenom zdravé, ale i hezké a chutné.

4 porce
60 minut

Suroviny

  • extra virgin olivový olej (extra panenský olivový olej) 3 lžíce
  • česnek nakrájený najemno 2 stroužky
  • malá šalotka nakrájená najemno 1 ks
  • chilli (mleté chilli) 1/2 lžičky
  • hladkolistá petržel, najemno nakrájená 2 lžíce
  • strouhanka 60 g
  • mandle (nejlépe druh Marcona) nasekané najemno 75 g
  • solené kapary, propláchnuté, okapané a nasekané 1 lžíce
  • konzervované celé papričky piquillo, scezené 400 g

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. V malé pánvi zahřejte1 lžíci olivového oleje na středně vysokém stupni. Přidejte česnek, šalotku a chilli koření a smažte 30 vteřin. Vmíchejte petržel a sundejte z plotýnky.
  2. V malé misce promíchejte strouhanku, mandle, kapary a předchozí směs. Vmíchejte 1 lžíci olivového oleje.
  3. Středně velkou zapékací formu zakápněte polovinu zbylého oleje. Do každé papričky dejte asi 1 lžíci náplně a naplněné papričky rozložte do formy. Zakapejte zbylým olivovým olejem a pečte 20 minut. Podávejte je horké, teplé nebo v pokojové teplotě.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty