Papričky plněné mandlemi a strouhankou
Zdroj: Máme doma vegana
Papričky plněné mandlemi a strouhankou
Zdroj:
Máme doma vegana
Česnek je vynikajícím zdrojem vitaminu B6 a obsahuje také mangan, selen a vitamin C. Mandle jsou nejzdravější ze všech druhů ořechů a jsou skvělé do různých snacků. Jsou bohaté na vitamin E, vápník a draslík. A ve spojení s roztomilými papričkami je to jídlo nejenom zdravé, ale i hezké a chutné.
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 180 °C. V malé pánvi zahřejte1 lžíci olivového oleje na středně vysokém stupni. Přidejte česnek, šalotku a chilli koření a smažte 30 vteřin. Vmíchejte petržel a sundejte z plotýnky.
-
V malé misce promíchejte strouhanku, mandle, kapary a předchozí směs. Vmíchejte 1 lžíci olivového oleje.
-
Středně velkou zapékací formu zakápněte polovinu zbylého oleje. Do každé papričky dejte asi 1 lžíci náplně a naplněné papričky rozložte do formy. Zakapejte zbylým olivovým olejem a pečte 20 minut. Podávejte je horké, teplé nebo v pokojové teplotě.
Papričky plněné mandlemi a strouhankou
Zdroj: Máme doma vegana
Papričky plněné mandlemi a strouhankou
Zdroj:
Máme doma vegana