Suroviny
- extra virgin olivový olej 3 lžíce
- česnek (nakrájený najemno) 2 stroužky
- šalotka (malá,nakrájená najemno) 1 ks
- chilli (mleté ) 1/2 lžičky
- hladkolistá petržel (najemno nakrájená) 2 lžíce
- strouhanka 60 g
- mandle (nejlépe druh Marcona,nasekané najemno) 75 g
- kapary (solené, propláchnuté, okapané a nasekané) 1 lžíce
- paprika (konzervované celé papričky piquillo, scezené) 400 g
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. V malé pánvi zahřejte1 lžíci olivového oleje na středně vysokém stupni. Přidejte česnek, šalotku a chilli koření a smažte 30 vteřin. Vmíchejte petržel a sundejte z plotýnky.
- V malé misce promíchejte strouhanku, mandle, kapary a předchozí směs. Vmíchejte 1 lžíci olivového oleje.
- Středně velkou zapékací formu zakápněte polovinu zbylého oleje. Do každé papričky dejte asi 1 lžíci náplně a naplněné papričky rozložte do formy. Zakapejte zbylým olivovým olejem a pečte 20 minut. Podávejte je horké, teplé nebo v pokojové teplotě.
Papričky plněné mandlemi a strouhankou Zdroj: Máme doma vegana