reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Obložené chlebíčky s celerovou remuládou a jablkem
Autor: Kuchařka pro moderní babičku Obložené chlebíčky s celerovou remuládou a jablkem

Obložené chlebíčky s celerovou remuládou a jablkem

Hodnoceno: 3x
Pohoštění našeho mládí či dětství zachutná i v dospělosti. Pikantní celer a kyselé nasládlé jablko tvoří dokonalý chuťový kontrast, který zjemní majonéza. Připravte si domácí a doplňte ji hustým bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou, remuláda nebude tak těžká a více vyniknou jednotlivé suroviny. Podávejte ji na čerstvém pečivu nebo lisovaném žitném chlebíčku.
do 30 minut
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Celer oloupejte, jablko zbavte slupky podle chuti. Nakrájejte je na jemné nudličky a ihned zakápněte citronovou šťávou, aby nezhnědly. Osolte a opepřete. 
  2. Petrželku nasekejte nadrobno, žloutek rozdrobte, z citronu nastrouhejte najemno kůru (1 lžička bude stačit). Přisypte k celeru a jablku, přidejte kapary, majonézu a zakysanou smetanu a pečlivě promíchejte. Uložte do lednice alespoň na 1 hodinu, ideálně přes noc. 
  3. Bagetu nakrájejte na plátky a namažte je remuládou. Ihned podávejte. 

PRIMA TIP: Domácí majonézu připravte jednoduše pomocí tyčového mixéru. Do úzké vysoké nádoby, do které se tyčový mixér akorát vejde, dejte 2 čerstvé žloutky, 150 ml slunečnicového oleje (olivový má příliš výraznou chuť), špetku soli, šťávu z ½ citronu a 2 lžičky hořčice. Ponořte mixér na dno nádoby, zapněte a velmi pomalu ho vytahujte vzhůru, celé by to mělo trvat asi 5 sekund, ale ne kratší dobu. V uzavřené sklenici vydrží majonéza pár dní v lednici. 

Obložené chlebíčky s celerovou remuládou a jablkem
Autor: Kuchařka pro moderní babičku Obložené chlebíčky s celerovou remuládou a jablkem

Kuchařka pro moderní babičku
Kateřina Bednářová

Žadoní-li vnoučata o muffiny, burger s trhaným masem, avokádový sendvič a další moderní jídla, která znají z oblíbených bister, ale babička o nich nikdy neslyšela, může si připadat trochu trapně. Tahle knížka jí odhalí chutě mileniálů a představí všechny ty moderní suroviny a způsoby přípravy. A protože babičky zpravidla umí dobře vařit, zvládnou srozumitelně popsané recepty na první pokus a zjistí, že jejich příprava je překvapivě rychlá i snadná. Dobré jídlo u babičky zůstává jistotou i v dnešní době posedlé zdravým životním stylem a tahle kniha uspokojí všechny.  

Vydalo nakladatelství Došel karamel

reklama

reklama