zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Mrkvový chlebíček s pomerančovým krémem
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Mrkvový chlebíček s pomerančovým krémem

Mrkvový chlebíček s pomerančovým krémem

Hodnoceno: 4x
Znáte ho připravovaný z banánu, ale v mrkvové variaci je též luxusní! Upečte svým blízkým lahodný a velmi oblíbený jarní moučník, ať máte co mlsat!
nad 2 hodiny

Nemáte rádi mrkvové dezerty? Žádné strachy!
Skvěle fungují třeba i s banánem. Upečte si doma ke kávě lahodný banánový chlebíček.

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Formu vymažte máslem a vysypte moukou, přebytečnou odstraňte.
  2. Všechny sypké ingredience na těsto (mouku, prášek do pečiva, skořici, sodu a sůl) promíchejte v misce.
  3. Nejprve vyšlehejte v robotu vejce pokojové teploty, poté přisypte po částech cukr a šlehejte, dokud z toho nebude světlá hmota, která nebude stékat z metly.
  4. Za stálého šlehání pomalu přilévejte ghí a vanilkový extrakt. Pak ještě vmíchejte mouku a vypněte robota. Už ručně důkladně vpracujte ořechy, mrkev a pomerančovou kůru.
  5. Hotové těsto vlijte do formy a vložte do předehřáté trouby. Pečte 35–40 minut, zkuste špejlí, zda se těsto už nelepí.
  6. Vyjměte z trouby a nechte ve formě zchladnout, poté vyklopte a přendejte na mřížku zcela vychladnout.
  7. Mezitím připravte krém. Všechny ingredience stačí důkladně vymíchat ručně. Před namazáním dortu krém nechte alespoň hodinu v lednici.
  8. Po zchladnutí korpus prokrojte a namažte krémem. Přiklopte horní částí a pomažte svrchu i z boků. Je dobré potřít nejprve slabší vrstvou, nechat opět ztuhnout v lednici a pak potřít zbytkem krému.
  9. Ozdobte třeba posekanými ořechy. Nechte uležet v lednici, nejlépe přes noc, ale stačí i dvě hodiny.

reklama

V kuchyni vždy otevřeno
Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.