návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Mandlové sušenky se srdíčky

Hodnoceno: 0x
do 1 hodiny
Mandlové sušenky se srdíčky
Autor: archiv Haribo Mandlové sušenky se srdíčky
Sušenky jsou výborný nápad kdykoli, ale hodí se i jako nápaditý jedlý dárek, pohoštění na párty nebo dobrota na cesty. Můžete je samozřejmě připravit v jakémkoli tvaru, ale ty srdíčkové vždy vykouzlí úsměv na tváři!

Inspiraci na další recepty naleznete na www.haribomalycukrar.cz, kde se právě teď můžete zapojit do soutěže pro děti a rodiče. 

Další recepty s Haribo bonbony pro inspiraci najdete v tomto speciálu:

Postup

  1. V míse smíchejte máslo pokojové teploty, hladkou mouku, mandlovou mouku, moučkový cukr, vanilku, vejce a žloutek. Vypracujte těsto, zabalte ho do fólie a nechte alespoň 2 hodiny uležet v lednici.
  2. Následně těsto vyválejte na pomoučněné ploše. Ideální výška těsta jsou 3 mm. Vykrájejte požadovaný tvar a pokládejte na papírem vyložený plech. 
  3. Pečte v předehřáté troubě na 170 °C zhruba 10 minut. 
  4. Ihned po vyndání z trouby potřete sušenky bílkem, aby se krásně leskly. 
  5. Rozválejte cukrovou potahovací hmotu a vykrájejte zvolené tvary. Sušenky potřete vodou a vykrojenou potahovací hmotu lehce přitiskněte. 
  6. Pomocí štětce ozdobte prachovými barvami, a nakonec kapkou vody přilepte HARIBO srdíčko.   
Mandlové sušenky se srdíčky
Autor: archiv Haribo Mandlové sušenky se srdíčky
Související témata: Sladké