Suroviny
- máslo 250 g
- hladká mouka 300 g
- mandlová mouka 100 g
- moučkový cukr 180 g
- vanilka (sušená ) 1 špetka
- vejce 1 ks
- žloutek 1 ks
- bílek (na potření) 1 ks
- marcipán (či cukrová potahovací hmota )
- prachové cukrářské barvy
- bonbony (srdíčka HARIBO na ozdobu)
Inspiraci na další recepty naleznete na www.haribomalycukrar.cz, kde se právě teď můžete zapojit do soutěže pro děti a rodiče.
Další recepty s Haribo bonbony pro inspiraci najdete v tomto speciálu:
Postup přípravy
- V míse smíchejte máslo pokojové teploty, hladkou mouku, mandlovou mouku, moučkový cukr, vanilku, vejce a žloutek. Vypracujte těsto, zabalte ho do fólie a nechte alespoň 2 hodiny uležet v lednici.
- Následně těsto vyválejte na pomoučněné ploše. Ideální výška těsta jsou 3 mm. Vykrájejte požadovaný tvar a pokládejte na papírem vyložený plech.
- Pečte v předehřáté troubě na 170 °C zhruba 10 minut.
- Ihned po vyndání z trouby potřete sušenky bílkem, aby se krásně leskly.
- Rozválejte cukrovou potahovací hmotu a vykrájejte zvolené tvary. Sušenky potřete vodou a vykrojenou potahovací hmotu lehce přitiskněte.
- Pomocí štětce ozdobte prachovými barvami, a nakonec kapkou vody přilepte HARIBO srdíčko.
Mandlové sušenky se srdíčky 2 Zdroj: archiv Haribo