archiv Haribo

Mandlové sušenky se srdíčky

Moje hodnocení
0x

Sušenky jsou výborný nápad kdykoli, ale hodí se i jako nápaditý jedlý dárek, pohoštění na párty nebo dobrota na cesty. Můžete je samozřejmě připravit v jakémkoli tvaru, ale ty srdíčkové vždy vykouzlí úsměv na tváři!

1 porce
60 minut

Suroviny

  • máslo 250 g
  • hladká mouka 300 g
  • mandlová mouka 100 g
  • cukr moučka 180 g
  • sušená vanilka 1 špetka
  • vejce 1 ks
  • žloutek 1 ks
  • bílek na potření 1 ks
  • cukrová potahovací hmota či marcipán
  • prachové cukrářské barvy
  • srdíčka HARIBO na ozdobu

Inspiraci na další recepty naleznete na www.haribomalycukrar.cz, kde se právě teď můžete zapojit do soutěže pro děti a rodiče.

Další recepty s Haribo bonbony pro inspiraci najdete v tomto speciálu:

Postup přípravy

  1. V míse smíchejte máslo pokojové teploty, hladkou mouku, mandlovou mouku, moučkový cukr, vanilku, vejce a žloutek. Vypracujte těsto, zabalte ho do fólie a nechte alespoň 2 hodiny uležet v lednici.
  2. Následně těsto vyválejte na pomoučněné ploše. Ideální výška těsta jsou 3 mm. Vykrájejte požadovaný tvar a pokládejte na papírem vyložený plech.
  3. Pečte v předehřáté troubě na 170 °C zhruba 10 minut.
  4. Ihned po vyndání z trouby potřete sušenky bílkem, aby se krásně leskly.
  5. Rozválejte cukrovou potahovací hmotu a vykrájejte zvolené tvary. Sušenky potřete vodou a vykrojenou potahovací hmotu lehce přitiskněte.
  6. Pomocí štětce ozdobte prachovými barvami, a nakonec kapkou vody přilepte HARIBO srdíčko.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Haribo


Přečtěte si také

Recepty