S vášní pro jídlo pro Whirpool

Lahodný baskický cheesecake s omáčkou z červeného vína

Moje hodnocení
5x

Baskický cheesecake je hitem posledních let a není se čemu divit. Je neuvěřitelně krémový a jemný. Postrádá sušenkovou vrstvu, ale rozhodně mu to neubírá na kráse a delikátnosti, navíc jeho připečený zlatavý povrch přidává další zajímavou texturu a chuť. Je to prostě ideální dezert pro romantické chvilky, zvlášť když ho ještě doplníte čerstvým ovocem a omáčkou z červeného vína.

6 porcí
90 minut
španělská

Cheesecake

Omáčka

  • červené víno 100 ml
  • cukr 70 g
  • pomerančová kůra z ½ bio pomeranče
  • bobulové ovoce, čerstvé nebo mražené 200 g
  • kukuřičný škrob 1 lžička

Postup přípravy

  1. Do mísy vložte krémový sýr, přidejte cukr a vejce a společně prošlehejte. Do krému dále zašlehejte smetanu, vanilkový extrakt a nakonec i mouku.
  2. Formu o průměru 20 cm vyložte dvěma vrstvami pečicího papíru a vlijte do ní krém.
  3. Troubu nastavte 180 °C (nejlépe v parní troubě na program horký vzduch a pára). Pečte hodinu nebo do té doby, kdy je povrch zlatavý a koláč se jen lehce třase. Bude krásně nadýchaný a po vyjmutí „nespadne“.
  4. Hotový cheesecake nechte vychladnout a následně ještě vychlaďte aspoň hodinu v lednici.
  5. Pro přípravu omáčky nalijte do hrnce víno, přidejte cukr a pomerančovou kůru. Přisypte ovoce a pozvolna duste pod pokličkou asi 15 minut.
  6. Omáčku rozmixujte nebo propasírujte, podle potřeby vmíchejte škrob, krátce povařte do zhoustnutí a odstavte z plotny.
  7. Cheesecake podávejte vychlazený, ozdobte čerstvým ovocem a přelijte omáčkou.

PRIMA TIP: Pro tento recept se skvěle uplatní kombinovaná parní trouba, třeba Whirlpool W11I OP1 4S2 H. Na ní stačí nastavit funkci „Horký vzduch a pára“ s vysokou úrovní páry a teplotou 180 °C.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo pro Whirpool


Přečtěte si také

Recepty