návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kynuté borůvkové knedlíky a žahour

Hodnoceno: 0x
10 knedlíků porcí
do 2 hodin
Kynuté borůvkové knedlíky a žahour
Autor: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ Kynuté borůvkové knedlíky a žahour
Žahour vám připomene dětství. Borůvky, cukr a trochu mléka, prázdninová specialita, která dokáže vyloudit úsměv na tváři. Je skvělý jen tak samotný a nebo s ovocnými knedlíky. Zatímco k jahodám a meruňkám se hodí tvarohové těsto, k borůvkám prostě pasuje nadýchané kynuté.

Suroviny (10 knedlíků porcí)

Postup

  1. Do trochu nahřátého hrníčku nalijte 50 ml vlažého mléka, přidejte droždí, lžičku cukru a lžíci mouky, zamíchejte a stranou nechte vzejít kvásek.
  2. Do hluboké mísy si připravte mouku, přidejte cukr, žloutek, zbylé vlažné mléko a špetku soli, přidejte kvásek. Vařečkou vypracujte hladké těsto a nechte ho na teplém místě zdvojnásobit svůj objem, trvá to v závislosti na teplotě asi hodinu.
  3. Těsto rozválejte na pomoučeném vále, rozkrájejte na 10 čtverců, na každý dejte asi lžíci borůvek a zabalte. V osolené vroucí vodě vařte asi 8 minut.
  4. Na žahour v míse rozmačkejte hrst borůvek, přidejte cukr podle libsti a rozředte mlékem, aby vznikla omáčka. Knedlíky podávejte pocukrované, s tvarohem, rozpuštěným máslem a žahourem.

Kynuté borůvkové knedlíky a žahour  Foto:

Kynuté borůvkové knedlíky a žahour  Foto:

Kynuté borůvkové knedlíky a žahour, foto: Tereza Sychrová, FOODLOVER.CZ

Kdo je Foodlover.cz ?

FoodloverJmenuju se Tereza Sychrová a můj blog vznikl v létě roku 2012 z čisté lásky k jídlu, vášně k vaření a potřeby seberealizace jinde než ve škole a v práci.

Foodlover.cz jsem především já – od malička velká milovnice jídla a všeho, co s jídlem souvisí, mimo to v posledních letech také milovnice cestování, advokátní koncipientka, nenapravitelný nervák, perfekcionista a rozená pečovatelka o své blízké. Všechno se vším souvisí, a tak tyhle moje vlastnosti zároveň hodně utvářejí i podobu blogu.