redakce Prima FRESH

Kuře po toskánsku zapečené s těstovinami a sýrem

Moje hodnocení
9x

Večeře z jednoho hrnce, variace na veleoblíbené zapečené těstoviny se sýrovou omáčkou, připravená na sporáku – ideál! 

6 porcí
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Maso osolte, opepřete, poprašte paprikou a potřete 2 lžičkami oleje. Zbylý olej rozehřejte ve velké pánvi na středně vysokém stupni, maso na něm z obou stran opečte dozlatova. Přesuňte ho na talíř a volně zakryjte alobalem.
  2. Ve stejné pánvi rozehřejte máslo a osmažte na něm cibuli a česnek, až cibule zesklovatí, trvá to asi 2 minuty. Vlijte víno a nechte 5 minut odvářet. Přidejte na proužky nakrájená sušená rajčata a 2 lžíce oleje z nálevu a nechte 1 až 2 minuty vařit, aby se uvolnila vůně.
  3. Vmíchejte mouku a minutu smažte. Pak vlijte vývar, 650 ml mléka a smetany, bylinky, sůl a pepř a nechte na velmi mírném stupni vařit. Vsypte těstoviny, občas promíchejte. Vařte 9 až 10 minut, až těstoviny začnou vláčnět a omáčka houstnout. Vmíchejte špenát a nechte ho zavadnout.
  4. Sejměte z plotýnky a rychle vmíchejte sýr. Podle chuti osolte a opepřete. Pokud je omáčka příliš hustá, zřeďte ji postupně zbylým mlékem a smetanou. Mějte na paměti, že při chladnutí dál houstne.
  5. Maso rozkrájejte na proužky a vmíchejte k těstovinám i se šťávou, kterou pustilo. Posypte petrželí a ihned podávejte.

PRIMA TIP: K pokrmu můžete přidat i podušené houby, osmaženou zeleninu, jako je cuketa, použít jiné maso, například vepřové, namísto rajčat použít konzervované kapie… možností je mnoho.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty