návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kukuřičná polévka s chilli

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Kukuřičná polévka s chilli
Autor: profimedia.cz Kukuřičná polévka s chilli
Tuto polévku skvěle doplní ostrá chilli omáčka. A nezapomeňte použít opravdu poctivý a silný vývar, nebudete litovat!

Pokud netrváte na vegetariánské verzi, můžete použít i kuřecí vývar. A místo másla lze přidat 2 lžíce olivového oleje.

Postup

  1. Kukuřičné klasy vložte do velkého hrnce s vodou a vařte asi 15 minut. Jakmile budou uvařené, okrojte všechna kukuřičná semena z klasu.
  2. Máslo (nebo olivový olej) dejte do většího rendlíku společně s cibulí a restujte dosklovata. Přidejte kukuřičná semena, promíchejte a restujte dalších pár minut.
  3. Přilijte vývar a přiveďte k varu. Vařte zakryté asi 20–30 minut, dokud není kukuřice úplně měkká.
  4. Jakmile bude kukuřice uvařená, dochuťte polévku solí, pepřem a poté rozmixujte tyčovým mixérem. Případně ještě dochuťte.
  5. Chilli omáčka: Ve hmoždíři podrťte chilli papričky, česnek, petrželku a sůl, postupně ke směsi přilévejte olivový olej.
  6. Polévku podávejte teplou, či studenou a zakápnutou chilli omáčkou.

Kukuřičná polévka s chilli 2 Foto: Kukuřičná polévka s chilli; foto: profimedia.cz