Najděte si recept
Na co máte chuť?

Křupavé chlebíčky s hráškovým pestem a šunkou
Chlebíčky jsou oblíbenou chuťovkou pro všechny slavnostní chvíle. Zkuste tentokrát klasiku zaměnit za svěží hráškovou pomazánku, která báječně ladí s dobrou šunkou.
do 10 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
Pesto:
- mražený hrášek 150 g
- citronová šťáva 1 lžička
- najemno nastrouhaný parmazán 2 lžíce
- olivový olej 2 lžíce
- lístky čerstvé bazalky nebo máty 1 velká hrst
- sůl a čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Hrášek spařte v cedníku vroucí vodou a nechte okapat. Vložte jej do mixéru s ostatními ingrediencemi na pesto. V případě potřeby přidejte trochu vody. Rozmixujte, ale ne zcela dohladka, dochuťte solí a pepřem.
- Plátky bagety rozprostřete na plech, pokapejte je olivovým olejem a dejte na 5 minut do trouby na 180°C.
- Na opečené plátky bagety namažte hráškové pesto, obložte plátky šunky a posypte rukolou či nasekanými ředkvičkami.
PRIMA TIP: Hráškové pesto můžete směle smíchat i s uvařenými a vychladlými těstovinami. Přidejte na kousky nakrájenou šunku i ředkvičky – a máte výborný těstovinový salát!