archiv Váhala

Křupavé chlebíčky s hráškovým pestem a šunkou

Moje hodnocení
5x

Chlebíčky jsou oblíbenou chuťovkou pro všechny slavnostní chvíle. Zkuste tentokrát klasiku zaměnit za svěží hráškovou pomazánku, která báječně ladí s dobrou šunkou.

4 porce
10 minut

Pesto

K podávání

  • bageta nakrájená na plátky
  • plátky výběrové šunky (např. Váhala)
  • lístky rukoly
  • nasekané ředkvičky

Postup přípravy

  1. Hrášek spařte v cedníku vroucí vodou a nechte okapat. Vložte jej do mixéru s ostatními ingrediencemi na pesto. V případě potřeby přidejte trochu vody. Rozmixujte, ale ne zcela dohladka, dochuťte solí a pepřem.
  2. Plátky bagety rozprostřete na plech, pokapejte je olivovým olejem a dejte na 5 minut do trouby na 180°C.
  3. Na opečené plátky bagety namažte hráškové pesto, obložte plátky šunky a posypte rukolou či nasekanými ředkvičkami.

PRIMA TIP: Hráškové pesto můžete směle smíchat i s uvařenými a vychladlými těstovinami. Přidejte na kousky nakrájenou šunku i ředkvičky – a máte výborný těstovinový salát!

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Váhala


Přečtěte si také

Recepty