Pivo Karlín

Karlínský vepřový ptáček

Moje hodnocení
12x

V pivovarské restauraci Pivo Karlín vaří z prvotřídního masa a na chuti je to znát. Vyzkoušejte jejich skvělé ptáčky z vepřové kýty doma nebo si zajděte na oběd k nim. Velkou výhodou je možnost zapít tuhle dobrotu jejich vyhlášeným pivem!

1 porce
60 minut
česká

Suroviny

Omáčka

Postup přípravy

  1. Maso z kýty rozklepejte, osolte, opepřete a potřete dijonskou hořčicí. Na plátek masa dejte párek, vejce, cibuli, slaninu a okurku. Zabalte a převažte kuchyňským provázkem.
  2. V kastrolu rozpusťte uzenou slaninu a na ní opečte dozlatova cibuli a poté opečte i ptáčka. Přidejte hořčici a zalijte vývarem. Přidejte také divoké koření. Duste pod poklicí asi 1 hodinu až je maso měkké.
  3. Potom ptáčky vyndejte a omáčku zahustěte. Podávejte s rýží nebo knedlíkem.

Neotřelé menu a vlastní pivo najdete v pražské restauraci Pivo Karlín

Pivovarská restaurace Pivo Karlín sází na kvalitu. Zdejší šéfkukachaři dovedou uspokojit opravdu ty nejvybíravější a nejnáročnější hosty. Steaky z prvotřídního vepřového masa odrůdy Mangalica z českého statku z Vysočiny a také maso odrůdy Iberico dovážené přímo z farmy ve Španělsku jsou zárukou velmi kvalitní klasické české a mezinárodní kuchyně. Vybrat si můžete z polední i speciální nabídky i z obvyklého jídelního lístku.

Každý správný labužník ví, že není nic lepšího než zapít dobré jídlo dobrým pivem. Díky vlastnímu pivovaru zde můžete ochutnat nejčerstvější speciály jako je Karlín 12, Karlín black a také originální pivo IPA, APA nebo pšenice.

Myslíte, že teď je to už úplně všechno? Nikoliv. Součástí karlínského pivovaru je i jedinečné řeznictví a farmářský obchod s regionálními specialitami.

Pivo Karlín: Pernerova 42, Praha 8 – Karlín

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Pivo Karlín


Přečtěte si také

Recepty