Suroviny
- vepřová kýta 250 g
- cibule 50 g
- párek 30 g
- vejce natvrdo 1/2 ks
- kyselé okurky (znojemská ) 30 g
- slanina 20 g
- dijonská hořčice 1 lžička
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Omáčka
- cibule 1/2 ks
- uzená slanina 30 g
- dijonská hořčice 1 lžička
- vývar (nejlépe vepřový) 500 ml
- divoké koření (2x nové koření, 3x celý pepř, 2x bobkový list)
- sůl
Postup přípravy
- Maso z kýty rozklepejte, osolte, opepřete a potřete dijonskou hořčicí. Na plátek masa dejte párek, vejce, cibuli, slaninu a okurku. Zabalte a převažte kuchyňským provázkem.
- V kastrolu rozpusťte uzenou slaninu a na ní opečte dozlatova cibuli a poté opečte i ptáčka. Přidejte hořčici a zalijte vývarem. Přidejte také divoké koření. Duste pod poklicí asi 1 hodinu až je maso měkké.
- Potom ptáčky vyndejte a omáčku zahustěte. Podávejte s rýží nebo knedlíkem.
Neotřelé menu a vlastní pivo najdete v pražské restauraci Pivo Karlín
Pivovarská restaurace Pivo Karlín sází na kvalitu. Zdejší šéfkukachaři dovedou uspokojit opravdu ty nejvybíravější a nejnáročnější hosty. Steaky z prvotřídního vepřového masa odrůdy Mangalica z českého statku z Vysočiny a také maso odrůdy Iberico dovážené přímo z farmy ve Španělsku jsou zárukou velmi kvalitní klasické české a mezinárodní kuchyně. Vybrat si můžete z polední i speciální nabídky i z obvyklého jídelního lístku.
Každý správný labužník ví, že není nic lepšího než zapít dobré jídlo dobrým pivem. Díky vlastnímu pivovaru zde můžete ochutnat nejčerstvější speciály jako je Karlín 12, Karlín black a také originální pivo IPA, APA nebo pšenice.
Myslíte, že teď je to už úplně všechno? Nikoliv. Součástí karlínského pivovaru je i jedinečné řeznictví a farmářský obchod s regionálními specialitami.
Pivo Karlín: Pernerova 42, Praha 8 – Karlín