reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Karbanátky se zeleninou
Autor: Coolinářka Karbanátky se zeleninou

Karbanátky se zeleninou

Hodnoceno: 1x
Karbanátky si můžete v létě připravit hezky na grilu, ale pokud ho nemáte, skvělé jsou i na pánvi nebo v troubě.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Na kostičky nakrájený rohlík, housku nebo bílý toustový chleba zalijte mlékem a nechte pečivo nasáknout.
  2. Kořenovou zeleninu nastrouhejte na jemném struhadle, na pánvi ji orestujte na másle a nechte zchladnout.
  3. Do mísy k pečivu a mléku přidejte mleté maso (použijte doma namleté nebo kvalitní od řezníka, aby neobsahovalo moc vody), orestovanou kořenovou zeleninu, vejce, nakrájená sušená rajčata, parmazán a nasekané lístky čerstvé plocholisté petrželky.
  4. Dosolte, opepřete a důkladně, nejlépe rukama, promíchejte.
  5. Tuto směs nechte v pokojové teplotě asi 30 minut odpočívat.
  6. Poté z ní vytvarujte menší karbanátky a zprudka je opečte z obou stran na rozpáleném grilu nebo na trošce oleje na pánvi. Karbanátky lze také péct v troubě na 180 °C na plechu s pečicím papírem.

Karbanátky se zeleninou 2 Foto: Karbanátky se zeleninou; foto: Coolinářka

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková, autorka foodblogu Coolinářka a autorka dvou kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin. 

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty. 

Obě knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.

reklama

Související témata: karbanátky , mleté maso , Hlavní jídla