Kapustový quiche s modrým sýrem

Moje hodnocení
1x

Kapusta patří mezi nejpodceňovanější druhy zeleniny. Pod kudrnatými listy tahle zelená hlávka skrývá spoustu vitaminů a minerálů, ale také velkou porci chuti. Zkuste ji využít jako náplň do slaného koláče, v které v kombinaci s výrazným sýrem s modrou plísní opravdu zazáří!

1 porce
60 minut

Těsto

  • hladká špaldová celozrnná mouka, např. Probio 120 g
  • hladká špaldová mouka, např. Probio 80 g
  • vejce (sůl) 1/2 lžičky
  • jedlá soda na špičku nože
  • máslo 120 g
  • žloutek 1 ks

Náplň

Postup přípravy

  1. Obě mouky smíchejte se solí a sodou. Přidejte na menší kousky pokrájené máslo, žloutek a zpracujte těsto. Zabalte do fólie a nechte hodinu odpočívat v lednici.
  2. Kapustu nakrájejte na menší kusy – příliš velké tvrdé košťály odstraňte. Kapustu vložte do vroucí osolené vody a několik minut vařte, dokud nezměkne. Nevařte ji však úplně doměkka, jen tak, aby byly tužší části na skus. Sceďte a propláchněte studenou vodou. Nechte okapat.
  3. Cibuli nakrájejte najemno a na oleji osmahněte dozlatova. Přidejte najemno pokrájený česnek a kmín. Za stálého míchání opékejte asi půl minuty, aby se jejich vůně pěkně rozvinula.
  4. Z kapusty vymačkejte vodu a nakrájejte na jemné nudličky. Dejte do mísy. Přidejte zakysanou a sladkou smetanu, vejce. Přidejte nastrouhaný sýr, majoránku, sůl a důkladně promíchejte.
  5. Těsto rozválejte a vyložte jím koláčovou formu. Začistěte okraje. Dno několikrát propíchněte vidličkou. Vyložte těsto alobalem a nasypejte dovnitř fazole na pečení. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a 10 minut pečte. Poté sejměte alobal s luštěninami a pečte dalších 5 minut.
  6. Troubu ztlumte na 160 °C. Do předpečeného korpusu rozprostřete náplň. Pečte asi 40 minut.
  7. Před servírováním nechte úplně zchladnout.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Probio.cz


Přečtěte si také

Recepty