Kapustový quiche s modrým sýrem
Zdroj: PROBIO
Kapustový quiche s modrým sýrem
Zdroj:
PROBIO
Kapusta patří mezi nejpodceňovanější druhy zeleniny. Pod kudrnatými listy tahle zelená hlávka skrývá spoustu vitaminů a minerálů, ale také velkou porci chuti. Zkuste ji využít jako náplň do slaného koláče, v které v kombinaci s výrazným sýrem s modrou plísní opravdu zazáří!
Postup přípravy
-
Obě mouky smíchejte se solí a sodou. Přidejte na menší kousky pokrájené máslo, žloutek a zpracujte těsto. Zabalte do fólie a nechte hodinu odpočívat v lednici.
-
Kapustu nakrájejte na menší kusy – příliš velké tvrdé košťály odstraňte. Kapustu vložte do vroucí osolené vody a několik minut vařte, dokud nezměkne. Nevařte ji však úplně doměkka, jen tak, aby byly tužší části na skus. Sceďte a propláchněte studenou vodou. Nechte okapat.
-
Cibuli nakrájejte najemno a na oleji osmahněte dozlatova. Přidejte najemno pokrájený česnek a kmín. Za stálého míchání opékejte asi půl minuty, aby se jejich vůně pěkně rozvinula.
-
Z kapusty vymačkejte vodu a nakrájejte na jemné nudličky. Dejte do mísy. Přidejte zakysanou a sladkou smetanu, vejce. Přidejte nastrouhaný sýr, majoránku, sůl a důkladně promíchejte.
-
Těsto rozválejte a vyložte jím koláčovou formu. Začistěte okraje. Dno několikrát propíchněte vidličkou. Vyložte těsto alobalem a nasypejte dovnitř fazole na pečení. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a 10 minut pečte. Poté sejměte alobal s luštěninami a pečte dalších 5 minut.
-
Troubu ztlumte na 160 °C. Do předpečeného korpusu rozprostřete náplň. Pečte asi 40 minut.
-
Před servírováním nechte úplně zchladnout.
Kapustový quiche s modrým sýrem 2
Zdroj: PROBIO
Kapustový quiche s modrým sýrem 2
Zdroj:
PROBIO
Kapustový quiche s modrým sýrem 3
Zdroj: PROBIO
Kapustový quiche s modrým sýrem 3
Zdroj:
PROBIO