zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Kapustový quiche s modrým sýrem
Autor: PROBIO Kapustový quiche s modrým sýrem

Kapustový quiche s modrým sýrem

Hodnoceno: 1x
Kapusta patří mezi nejpodceňovanější druhy zeleniny. Pod kudrnatými listy tahle zelená hlávka skrývá spoustu vitaminů a minerálů, ale také velkou porci chuti. Zkuste ji využít jako náplň do slaného koláče, v které v kombinaci s výrazným sýrem s modrou plísní opravdu zazáří!
do 2 hodin
1 koláč porce

reklama

Suroviny (1 koláč porce)

Náplň:

Postup

  1. Obě mouky smíchejte se solí a sodou. Přidejte na menší kousky pokrájené máslo, žloutek a zpracujte těsto. Zabalte do fólie a nechte hodinu odpočívat v lednici.
  2. Kapustu nakrájejte na menší kusy – příliš velké tvrdé košťály odstraňte. Kapustu vložte do vroucí osolené vody a několik minut vařte, dokud nezměkne. Nevařte ji však úplně doměkka, jen tak, aby byly tužší části na skus. Sceďte a propláchněte studenou vodou. Nechte okapat.
  3. Cibuli nakrájejte najemno a na oleji osmahněte dozlatova. Přidejte najemno pokrájený česnek a kmín. Za stálého míchání opékejte asi půl minuty, aby se jejich vůně pěkně rozvinula. 
  4. Z kapusty vymačkejte vodu a nakrájejte na jemné nudličky. Dejte do mísy. Přidejte zakysanou a sladkou smetanu, vejce. Přidejte nastrouhaný sýr, majoránku, sůl a důkladně promíchejte.
  5. Těsto rozválejte a vyložte jím koláčovou formu. Začistěte okraje. Dno několikrát propíchněte vidličkou. Vyložte těsto alobalem a nasypejte dovnitř fazole na pečení. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a 10 minut pečte. Poté sejměte alobal s luštěninami a pečte dalších 5 minut.
  6. Troubu ztlumte na 160 °C. Do předpečeného korpusu rozprostřete náplň. Pečte asi 40 minut.
  7. Před servírováním nechte úplně zchladnout. 
Kapustový quiche s modrým sýrem
Autor: PROBIO Kapustový quiche s modrým sýrem
Kapustový quiche s modrým sýrem
Autor: PROBIO Kapustový quiche s modrým sýrem

reklama