návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Jednoduše geniální salát Caesar

Hodnoceno: 1x
4 porce
do 30 minut
Jednoduše geniální salát Caesar
Autor: Marek Kučera Jednoduše geniální salát Caesar
Ve své původní podobě je salát Caesar jednoduchou kompilací několika málo surovin. A je také důkazem, že v jednoduchosti je síla. Vždyť tento pokrm si od chvíle vzniku před 95 lety podmanil téměř celý svět. Naučte se ho s námi připravit tak, jak ho jeho tvůrce Caesar Cardini stvořil.

Postup

  1. Listy salátu pečlivě propláchněte a osušte je. Na krutony promíchejte olivový olej s rozdrceným česnekem, olej přeceďte (tak se při pečení nebude rozdrcený česnek pálit) a zakapejte jím kousky pečiva na plechu. Dobře promíchejte a pečte v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova asi 10 minut.
  2. Ančovičky nakrájejte nadrobno a v misce rozetřete s česnekem a špetkou soli. Zašlehejte žloutky, 2 lžíce citronové šťávy a hořčici. Po kapkách zašlehávejte nejprve olivový a pak rostlinný olej, asi jako když připravujete domácí majonézu. Až vznikne hustá a lesklá směs, vmíchejte k ní parmazán a dochuťte ji solí a pepřem, případně další citronovou šťávou.
  3. Listy salátu dejte do velké mísy, vsypte krutony, vlijte zálivku a nejlépe rukama vše zlehka promíchejte tak, aby zálivka hezky přilnula k listům. Navrch nejlépe škrabkou naloupejte pár hoblinek parmazánu.

PRIMA TIP: Pokud chcete salát podávat s kuřetem, použijte jednoduše ogrilované, orestované nebo upečené kuřecí prsíčko, nakrájené přes vlákno na proužky, které nasypte navrch salátu.

Jednoduše geniální salát Caesar
Autor: Marek Kučera Jednoduše geniální salát Caesar
Související témata: salát Caesar , Malá jídla , Americká kuchyně