edelikatesy.cz

Jednoduchý recept na spaghetti carbonara

Moje hodnocení
12x

Každný z nás potřebuje mít v zásobě pár receptů na rychlou večeři ze základních surovin. Inspirujte se italskou kuchyní, která nabízí takových jídel spoustu. Například těstoviny po uhlířsku, na které vám stačí jen vejce, sýr a slanina.

3 porce
30 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Nejprve dejte do velkého hrnce vařit vodu a hodně ji osolte. Jakmile se začne voda vařit, vložte do ní špagety a uvařte je na skus.
  2. Mezitím nakrájejte najemno slaninu, nastrouhejte parmazán a rozmáčkněte česnek ve slupce. Následně ve velké pánvi rozehřejte máslo a vsypte do něj slaninu a česnek. Slaninu nechte na středním ohni osmažit dozlatova. Česnek nechte rozvonět a vyndejte jej.
  3. Stáhněte plamen na mírný stupeň, těstoviny slijte a přidejte do pánve ke slanině.
  4. V mističce vedle prošlehejte žloutky se sýrem a vlijte do těstovin. Vše důkladně promíchejte a sundejte z plamene.
  5. Na talíři špagety opepřete, osolte a zasypte parmazánem podle chuti.

PRIMA TIP: V případě takto jednoduchých receptů velmi záleží na kvalitě použitých surovin. Vybírejte kvalitní těstoviny ze semoliny, ideálně vyrobené tradičně v bronzové raznici, které mají hrubší povrch a lépe na nich ulpívá omáčka. Vyzkoušejte třeba Spaghetti Bio, Rusticella d‘Abruzzo z obchodu edelikatesy.cz. V jejich nabídce najdete i omáčku Sugo alla Carbonara, kterou můžete přidat do jídla a která díky sýru pecorino ještě zvýrazní chuť celého pokrmu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

edelikatesy.cz


Přečtěte si také

Recepty