Jak to bylo šéfe? Terrine de Campagne – francouzská venkovská terina podle Jana Kracíka

Moje hodnocení
6x

V další epizodě kulinární show Jak to bylo, šéfe? připravil šéfkuchař Jan Kracík tradiční vekovskou terinu, neboli pečenou hrubou paštiku, hvězdu domácí francouzské kuchyně. Zdeněk Pohlreich mu zdatně pomáhal krájet, míchat i ochutnávat.

4 porce
120 minut
francouzská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Kuřecí játra nakrájejte na kostičky, přidejte cognac a nechte 10 min macerovat.
  2. Šalotky nakrájejte najemno, krátce orestujte na olivovém oleji a nechte zchladnout.
  3. Vepřové maso i uzený bůček nakrájejte na asi 1cm kostky, přidejte vejce, macerovaná kuřecí játra, orestované šalotky i s olivovým olejem, ochuťte solí, pepřem, muškátem, rumem, přidejte jemně posekaný tymián a petržel.
  4. Vepřovou bránicí vyložte terinu, přidejte masovou směs, okraje bránice přeložte přes sebe, poklaďte bobkovými listy, pokapejte olivovým olejem, opepřete a dejte do lednice nejlépe přes noc, tak aby se směs rozležela.
  5. Terinu pečte zakrytou ve vodní lázni na 180 °C cca 2 hodiny. Po upečení zalijte horkým vývarem z vepřových nožiček a dejte do lednice. Terinu nechte alespoň 48 hodin odležet.
  6. Servírujte s nakládanými okurčičkami (cornichons), dijonskou hořčicí, jablečným čatní a opečeným chlebem.

Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jan Kracík


Přečtěte si také

Recepty