Jáchym Pavelek

Jak to bylo, šéfe? Kukuřičná polévka se slaninou podle Jáchyma Paveleka

Jak to bylo, šéfe (4) - Kukuřičná polévka

Moje hodnocení
9x

Ve čtvrté epizodě pořadu Jak to bylo, šéfe? zavítal Zdeněk Pohlreich na návštěvu Havířova, kde se potkal se šéfkuchařem Jáchymem Pavelekem z Bistrucku. Jeho doménou je street food inspirovaný recepty z celého světa. Tentokrát předvedl recept na jednoduchou, ale vynikající polévku z kukuřice.

4 porce
30 minut
americká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Na oleji orestujte cibuli nakrájenou na kostičky dozlatova a poté přidejte kukuřici a oloupané nakrájené brambory.
  2. Zalijte zeleninovým vývarem, osolte, opepřete a nechte vařit, dokud brambory nezměknou, asi 15 minut.
  3. Poté rozmixujte dohladka, přidejte smetanu a trochu mletého chilli podle chuti. Dle potřeby dosolte.
  4. V misce nebo na talíři posypte polévku trochou dokřupava orestované slaniny na kostičky. Můžete ozdobit nasekanou hladkolistou petrželí nebo čerstvým koriandrem.

Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jáchym Pavelek


Přečtěte si také

Recepty