Jáchym Pavelek

Jak to bylo, šéfe? Kukuřičná polévka se slaninou podle Jáchyma Paveleka

Moje hodnocení
9x

Ve čtvrté epizodě pořadu Jak to bylo, šéfe? zavítal Zdeněk Pohlreich na návštěvu Havířova, kde se potkal se šéfkuchařem Jáchymem Pavelekem z Bistrucku. Jeho doménou je street food inspirovaný recepty z celého světa. Tentokrát předvedl recept na jednoduchou, ale vynikající polévku z kukuřice.

4 porce
30 minut
americká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Na oleji orestujte cibuli nakrájenou na kostičky dozlatova a poté přidejte kukuřici a oloupané nakrájené brambory.
  2. Zalijte zeleninovým vývarem, osolte, opepřete a nechte vařit, dokud brambory nezměknou, asi 15 minut.
  3. Poté rozmixujte dohladka, přidejte smetanu a trochu mletého chilli podle chuti. Dle potřeby dosolte.
  4. V misce nebo na talíři posypte polévku trochou dokřupava orestované slaniny na kostičky. Můžete ozdobit nasekanou hladkolistou petrželí nebo čerstvým koriandrem.

Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jáchym Pavelek


Přečtěte si také

Recepty