Suroviny
- telecí kýta 600 g
- šunka 150 g
- mandarinky 4 ks
- anglická slanina 150 g
- bílé víno 200 ml
- kari koření 30 g
- olej 100 g
- máslo 50 g
- černý pepř
- sůl
Postup přípravy
- Plátky masa naklepejte přes fólii natenko jako na roládu, ochuťte kari kořením a osolte. Plátky šunky rozložte na maso a navrch dejte ve víně naložené dílky mandarinek. Zabalte jako roládky.
- Ty překrájejte na 5-6 dílů, které obalte nakrájenou plátkovou slaninu. Jednotlivé zabalené kousky napíchejte naplocho na špíz.
- Na rozehřáté pánvi s olejem pomalu špízy opečte cca 8 minut. Poté vložte do předem rozehřáté trouby na 180 °C a nechte 10 minut dopéct.
- Do vytvořené šťávy vlijte zbytek vína a lehce povařte. Tímto sosem podlijte špízy na talíři. Podávejte s různě upravenou rýží, například šunkovou.
Jak to bylo, šéfe? Hradčanský telecí špíz se slaninou a mandarinkami podle Josefa Franka 2 Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Jak to bylo, šéfe? Hradčanský telecí špíz se slaninou a mandarinkami podle Josefa Franka 3 Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Jak to bylo, šéfe? Hradčanský telecí špíz se slaninou a mandarinkami podle Josefa Franka 4 Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci: