David Viktorin

Jak to bylo, šéfe? Dušený vepřový fladermaus s tvarohovým knedlíkem a koprem podle Davida Viktorina

Jak to bylo, šéfe? - Dušený vepřový fladermaus s tvarohovým knedlíčkem

Moje hodnocení
8x

V druhém díle nového pořadu Jako to bylo, šéfe? Zdeňka Pohlreicha pohostil šéfkuchař David Viktorin v resturaci Chateau Petit v lednicko-valtickém areálu. Vaří zde nápaditou českou kuchyni s francouzským švihem, z lokálních surovin a nebojí se výzvy vytvořit z něčeho obyčejného něco výjimečného. Třeba jako u této omáčky vonící koprem, v které zazáří nezvyklý výsek vepřového masa. A nás rozhodně zaujal i tvarohový knedlík jako příloha.

4 porce
60 minut
česká

Suroviny

Tvarohový knedlík

Postup přípravy

  1. Vepřové maso osolte a lehce opepřete. Obalte v hladké mouce a na oleji z obou stran lehce orestujte. Zeleninu nakrájejte na větší kousky a v kastrolu na másle a trošce oleje pomalu opékejte asi 4 minuty. Zalijte vínem, polovinu nechte odvařit, přidejte nať z kopru a dolijte troškou zeleninového vývaru. Přidejte opečené maso a zakryté duste (nejlépe v troubě na 160 °C cca 1,5 hod. doměkka).
  2. Když je maso krásně měkké, vyjměte ho z kastrolu. K zelenině přilijte koprový ocet a vše společně rozmixujte. Přeceďte přes jemné sítko, zjemněte smetanou, přidejte demi glace. Vše společně provařte a před servisem zjemněte troškou másla.
  3. Toastový chléb nakrájejte na mini kostičky, které nechte následně důkladně vysušit např. v troubě na 80 °C. Tvaroh, vejce a úplně změklé máslo dejte do kotlíku na šlehání. Osolte a důkladně prošlehejte. Přidejte krupici a vyschlý toastový chléb. Lehce promíchejte zakryjte a nechte aspoň 30 minut v chladu odpočinout. Poté na lehce navlhčený stůl položte dvě vrstvy potravinářské folie, na kraj rozprostřete tvarohovou masu, zamotejte a pevně zavažte oba konce. Vařte v páře na 100 °C 25 minut.
  4. Těsně před servisem opečte kolečka knedlíčků na másle dozlatova.
  5. Při servisu zdobte čerstvým koprem, koprovým olejem, na mini kostičky nakrájenými okurkami a zavařenou karotkou.

Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

David Viktorin


Přečtěte si také

Recepty