Najděte si recept
Na co máte chuť?

Jahodové muffiny z rýžové mouky
Sezonu čerstvých a voňavých jahod je potřeba si užít do sytosti! S tímto receptem si oblíbené muffiny mohou dopřát i ti, kteři se vyhýbají lepku.
do 1 hodiny
12 porcí
Suroviny (12 porcí)
- rýžová mouka 2 hrnky
- rostlinné mléko 1,5 hrnku
- Vejce 2 ks
- rostlinný olej 1/2 hrnku
- čerstvé jahody 200 g
- stévie nebo třtinový cukr podle chuti
- Kypřicí prášek 2 lžičky
- vanilkový extrakt 1 lžička
- špetka soli
- kokosový olej na vymazání formy
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Do misky kuchyňského robota vsypte mouku s kypřicím práškem. Přidejte vejce, olej, vanilkový extrakt, stevii a špetku soli.
- Vše postupně důkladně promíchejte. V průběhu míchání postupně přilévejte mléko a míchejte do té doby, dokud vznikne hladké těsto.
- Na závěr přidejte do těsta na kousky nakrájené jahody a těsto pak jen lehce promíchejte.
- Formu na muffiny snadno vymažte kokosovým olejem a těsto rozdělte lžící do formiček. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 30 minut
Recept připravila a Michaela Šupáková z blogu "Cookingwithsusa" více receptů najdete na blog.kitchenaid.cz.