Hruškový koláč s mandlovo-tvarohovou náplní

Moje hodnocení
3x

Další hruškový koláč do naší sbírky sladkých receptů! Podzim je pro takové syté moučníky jako stvořený. Už víte, co budete odpoledne péct?

1 porce
60 minut

Suroviny

  • hladká špaldová mouka (např. Pernerka) 220 g
  • cukr 60 g
  • vejce 1 ks
  • máslo (máslo pokojové teploty) 100 g
  • sůl (špetka soli)

Mandlová náplň

Hrušky

  • hrušky cca 3 ks
  • cukr 2 lžíce
  • skořice
  • olej (rum) 3 lžíce
  • voda 500 ml

Postup přípravy

  1. Nejprve ze všech surovin vypracujte těsto, které upěchujte do koláčové formy a dno propíchejte vidličkou.
  2. Poté si v hrnci svařte hrušky tak, že přidejte všechny ingredience a hrušky rozpůlené na poloviny (bez jádřinců).
  3. Vařte cca 2–3 minuty, záleží na zralosti hrušek. Hrušky by měly být po uvaření spíše tvrdší, ještě se dodělají v troubě.
  4. Mezitím si připravte mandlovou náplň. Smíchejte všechny ingredience a umíchejte krém, který poté vlijte do formy vyplněné těstem.
  5. Nakonec přidejte hrušky, které jste předem nařízli na hřbetu.
  6. Pečte v předehřáté troubě na 160 °C cca 40 minut. Vychladlý koláč pocukrujte a dozdobte mandlemi.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty