Hruškový koláč s mandlovo-tvarohovou náplní
Zdroj: archiv Pernerka
Hruškový koláč s mandlovo-tvarohovou náplní
Zdroj:
archiv Pernerka
Postup přípravy
-
Nejprve ze všech surovin vypracujte těsto, které upěchujte do koláčové formy a dno propíchejte vidličkou.
-
Poté si v hrnci svařte hrušky tak, že přidejte všechny ingredience a hrušky rozpůlené na poloviny (bez jádřinců).
-
Vařte cca 2–3 minuty, záleží na zralosti hrušek. Hrušky by měly být po uvaření spíše tvrdší, ještě se dodělají v troubě.
-
Mezitím si připravte mandlovou náplň. Smíchejte všechny ingredience a umíchejte krém, který poté vlijte do formy vyplněné těstem.
-
Nakonec přidejte hrušky, které jste předem nařízli na hřbetu.
-
Pečte v předehřáté troubě na 160 °C cca 40 minut. Vychladlý koláč pocukrujte a dozdobte mandlemi.
Hruškový koláč s mandlovo-tvarohovou náplní 2
Zdroj: archiv Pernerka
Hruškový koláč s mandlovo-tvarohovou náplní 2
Zdroj:
archiv Pernerka