redakce Prima FRESH

Hruškový koláč s mandlovo-tvarohovou náplní

Moje hodnocení
7x

Další hruškový koláč do naší sbírky sladkých receptů! Podzim je pro takové syté moučníky jako stvořený. Už víte, co budete odpoledne péct?

1 porce
60 minut

Suroviny

Mandlová náplň

Hrušky

Postup přípravy

  1. Nejprve ze všech surovin vypracujte těsto, které upěchujte do koláčové formy a dno propíchejte vidličkou.
  2. Poté si v hrnci svařte hrušky tak, že přidejte všechny ingredience a hrušky rozpůlené na poloviny (bez jádřinců).
  3. Vařte cca 2–3 minuty, záleží na zralosti hrušek. Hrušky by měly být po uvaření spíše tvrdší, ještě se dodělají v troubě.
  4. Mezitím si připravte mandlovou náplň. Smíchejte všechny ingredience a umíchejte krém, který poté vlijte do formy vyplněné těstem.
  5. Nakonec přidejte hrušky, které jste předem nařízli na hřbetu.
  6. Pečte v předehřáté troubě na 160 °C cca 40 minut. Vychladlý koláč pocukrujte a dozdobte mandlemi.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty