zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Hrnkový retro makovec s jablky
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Hrnkový retro makovec s jablky

Hrnkový retro makovec s jablky

Hodnoceno: 7x
Klasika, která nikdy nezklame. Tentokrát navíc doplněná o šťavnatá jablka. Máte rádi mák a z něj připravovaný legendární makovec? Vyzkoušejte variaci, po které nezbyde ani drobeček.
do 1,5 hodiny

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 170 °C.
  2. Nejprve vymíchejte metličkami vejce s oběma cukry do pěny. Pak přidejte nastrouhaná jablka, mletý mák, prášek do pečiva, sůl, olej a mléko. Vše promíchejte a postupně vmíchejte i mouku. Nejprve 1 a 1/2 hrnku, případně opatrně dosypávejte. Těsto by nemělo být příliš hutné. Záleží na šťavnatosti jablek.
  3. Množství těsta je na velkou dortovou formu (bude vyšší) nebo menší plech cca 23 x 40 cm. Formu předem vymažte máslem a vysypte moukou nebo vyložte pečicím papírem. Pečte 45–60 minut, zkuste špejlí.
  4. Měli byste vědět, že makovec bude ještě lepší až druhý den, pokud vydržíte. 

PRIMA TIP: Můžete dochutit strouhnutím citronové kůry nebo troškou skořice.

Hrnkový retro makovec s jablky
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Hrnkový retro makovec s jablky

reklama

V kuchyni vždy otevřeno
Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.