Suroviny
- hovězí líčka (očištěná) 750 g
- sušené houby 1 hrst
- nakládaný zelený pepř (ý) 1 lžíce
- balzamikový ocet 50 ml
- pivo (nebo červené víno, záleží na preferenci) 200 ml
- šalvěj (čerstvá) 1 snítka
- vývar cca 500 ml
- pepř
- sůl
- olej (nebo sádlo)
Nastavovaná kaše
Postup přípravy
- Líčka osolte a opepřete. Na oleji nebo sádle je zprudka opečte z obou stran, přidejte sušené houby, šalvěj, zelený pepř a nejprve zalijte balzamikovým octem.
- Nechte vypařit, poté podlijte pivem nebo vínem a opět nechte skoro odpařit. Nakonec zalijte vývarem cca 2 cm nad maso a přiklopené duste doměkka.
- Podle potřeby podlévejte vývarem. Nakonec zahustěte máslem prohněteným s hladkou moukou. Dochuťte.
- Nastavovanou kaši připravte následovně. Krupky a brambory uvařte zvlášť v osolené vodě. Krupky propláchněte.
- Na másle orestujte nakrájenou cibuli, nakonec přidejte drcený česnek a majoránku a nechte rozvonět. Z brambor připravte klasickou kaši, přidejte krupky a cibulovou směs. Důkladně promíchejte.
PRIMA TIP: Líčka na červeném víně s karotkou a fenyklovým pyré