I když Halloween možná neslavíte, sváteční atmosféře plné dýní, duchů a strašidel nelze v těchto dnech uniknout. Zkuste překvapit děti nebo pobavit přátele a připravte jim děsivé pohoštění. Nebo příšernou večeři?
Halloween. Jediný den, kdy můžete připravit hrozné jídlo
Zubatá pusa
Plátky jablka naplňte burákovým máslem, do kterého vtlačte oloupané mandle nebo nepražené arašídy.
Sladký pavouk
Nejprve upečte sušenky. Z máslového těsta vytvarujte malé kuličky, dejte je na plech, pečte 10 minut, vytáhněte z trouby, pomocí paličky hmoždíře do každé z nich vytlačte důlek a vraťte do trouby na 6–8 minut dopéct dozlatova. Na pavouka budete potřebovat čokoládovou pralinku (např. Lindt), čokoládovou polevu na nožky a cukrová očka (k dostání v cukrářských potřebách). K jejich přilepení použijte jedlé lepidlo (opět z cukrářských potřeb).
Vyzkoušejte třeba americké cookies s čokoládou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE
Horká čokoláda s plovoucíma očima
Uvařte horkou čokoládu. Na párátka napíchněte bonbony marshmallow, do kterých zatlačte malé lékorky nebo čokoládové čočky a opatrně je ponořte do hrnku s horkou čokoládou.
Krvavé těstoviny
Na talíř naaranžujte těstoviny a rajčatovou omáčku. Oči vytvořte z plátků mozzarelly, kapky kečupu a koleček černých oliv, žilky z tenounkých plátků syrové červené papriky. Vousy jsou také z černých oliv a zuby ze syrové cibule.
Připravte skvělé špagety s boloňskou omáčkou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE
Chutné mumie
Roli listového těsta nakrájejte na tenké proužky. Malé párečky, klobásky nebo krátce předpečené válečky z mletého masa do nich zabalte tak, aby vypadaly jako mumie. Nesnažte se být příliš pečliví, vypadá to lépe. Potřete je vajíčkem a upečte v troubě dozlatova. Na hotové mumie přilepte troškou medu kolečka z tvrdého sýra a na ně stejným způsobem malinká kolečka z černých oliv. Nebo můžete oči „nakreslit“ hořčicí.
Banánoví duchové
Banány rozkrojte napůl a ozdobte čokoládovou polevou. Postavte je na talíř a můžete začít strašit!
Zdroj: autorský text
šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH