Suroviny
- vysoký roštěnec 800 g
- kukuřice (kukuřičné klasy, uvařené) 4 ks
- majonéza 100 g
- bílé kysané zelí 50 g
- cukr krupice
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Roštěnec nakrájejte na 4 stejné plátky a dobře je osolte a opepřete. Nechte je 20 minut odležet.
- Mezitím nasekejte vymačkané kysané zelí úplně nadrobno, můžete použít i mixér. Smíchejte s majonézou a dochuťte cukrem, solí a pepřem.
- Maso opékejte z každé strany cca 2 minuty a poté ho zabalte do alobalu a nechte 10 minut odpočívat stranou.
- Vařenou kukuřici grilujte za všech stran. Po grilování osolte.
PRIMA TIP: Další tipy, recepty a informace o kvalitních potravinách najdete na webu akademiekvality.cz.
Grilovaný steak z vysokého roštěnce s kukuřičným klasem a zelnou majonézou 2 Zdroj: Akademie kvality
Grilovaný steak z vysokého roštěnce s kukuřičným klasem a zelnou majonézou 2 Zdroj: Akademie kvality
Grilovaný steak z vysokého roštěnce s kukuřičným klasem a zelnou majonézou 3 Zdroj: Akademie kvality
Grilovaný steak z vysokého roštěnce s kukuřičným klasem a zelnou majonézou 3 Zdroj: Akademie kvality