Akademiekvality.cz

Grilovaný steak z vysokého roštěnce s kukuřičným klasem a zelnou majonézou

Moje hodnocení
3x

Nepsanou povinností každého „masožrouta“ je alespoň jednou za život zkusit steak z vysokého roštěnce. Tento druh masa je doslova „promramorovaný“ tukem, který masu dodává vůni a delikátní chuť. Není tak už třeba na přípravu tohoto hovězího použít žádné další koření než sůl a pepř. Můžete si ovšem pohrát s přílohou. Doporučujeme vařenou grilovanou kukuřici a netradiční majonézu promíchanou s najemno nasekaným kysaným zelím a dochucenou solí, pepřem a cukrem.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Roštěnec nakrájejte na 4 stejné plátky a dobře je osolte a opepřete. Nechte je 20 minut odležet.
  2. Mezitím nasekejte vymačkané kysané zelí úplně nadrobno, můžete použít i mixér. Smíchejte s majonézou a dochuťte cukrem, solí a pepřem.
  3. Maso opékejte z každé strany cca 2 minuty a poté ho zabalte do alobalu a nechte 10 minut odpočívat stranou.
  4. Vařenou kukuřici grilujte za všech stran. Po grilování osolte.

PRIMA TIP: Další tipy, recepty a informace o kvalitních potravinách najdete na webu akademiekvality.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty