zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Grilovaný steak z vysokého roštěnce s kukuřičným klasem a zelnou majonézou
Autor: Akademie kvality Grilovaný steak z vysokého roštěnce s kukuřičným klasem a zelnou majonézou

Grilovaný steak z vysokého roštěnce s kukuřičným klasem a zelnou majonézou

Hodnoceno: 3x
Nepsanou povinností každého „masožrouta“ je alespoň jednou za život zkusit steak z vysokého roštěnce. Tento druh masa je doslova „promramorovaný“ tukem, který masu dodává vůni a delikátní chuť. Není tak už třeba na přípravu tohoto hovězího použít žádné další koření než sůl a pepř. Můžete si ovšem pohrát s přílohou. Doporučujeme vařenou grilovanou kukuřici a netradiční majonézu promíchanou s najemno nasekaným kysaným zelím a dochucenou solí, pepřem a cukrem.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Roštěnec nakrájejte na 4 stejné plátky a dobře je osolte a opepřete. Nechte je 20 minut odležet.
  2. Mezitím nasekejte vymačkané kysané zelí úplně nadrobno, můžete použít i mixér. Smíchejte s majonézou a dochuťte cukrem, solí a pepřem.
  3. Maso opékejte z každé strany cca 2 minuty a poté ho zabalte do alobalu a nechte 10 minut odpočívat stranou.
  4. Vařenou kukuřici grilujte za všech stran. Po grilování osolte.

PRIMA TIP: Další tipy, recepty a informace o kvalitních potravinách najdete na webu akademiekvality.cz.

Grilovaný steak z vysokého roštěnce s kukuřičným klasem a zelnou majonézou
Autor: Akademie kvality Grilovaný steak z vysokého roštěnce s kukuřičným klasem a zelnou majonézou
Grilovaný steak z vysokého roštěnce s kukuřičným klasem a zelnou majonézou
Autor: Akademie kvality Grilovaný steak z vysokého roštěnce s kukuřičným klasem a zelnou majonézou

reklama

Související témata: steak , kukuřice , grilování , Hlavní jídla