Grilovaný steak z vysokého roštěnce s kukuřičným klasem a zelnou majonézou
Zdroj: Akademie kvality
Grilovaný steak z vysokého roštěnce s kukuřičným klasem a zelnou majonézou
Zdroj:
Akademie kvality
Nepsanou povinností každého „masožrouta“ je alespoň jednou za život zkusit steak z vysokého roštěnce. Tento druh masa je doslova „promramorovaný“ tukem, který masu dodává vůni a delikátní chuť. Není tak už třeba na přípravu tohoto hovězího použít žádné další koření než sůl a pepř. Můžete si ovšem pohrát s přílohou. Doporučujeme vařenou grilovanou kukuřici a netradiční majonézu promíchanou s najemno nasekaným kysaným zelím a dochucenou solí, pepřem a cukrem.
Postup přípravy
-
Roštěnec nakrájejte na 4 stejné plátky a dobře je osolte a opepřete. Nechte je 20 minut odležet.
-
Mezitím nasekejte vymačkané kysané zelí úplně nadrobno, můžete použít i mixér. Smíchejte s majonézou a dochuťte cukrem, solí a pepřem.
-
Maso opékejte z každé strany cca 2 minuty a poté ho zabalte do alobalu a nechte 10 minut odpočívat stranou.
-
Vařenou kukuřici grilujte za všech stran. Po grilování osolte.
PRIMA TIP: Další tipy, recepty a informace o kvalitních potravinách najdete na webu akademiekvality.cz.
Grilovaný steak z vysokého roštěnce s kukuřičným klasem a zelnou majonézou 2
Zdroj: Akademie kvality
Grilovaný steak z vysokého roštěnce s kukuřičným klasem a zelnou majonézou 2
Zdroj:
Akademie kvality
Grilovaný steak z vysokého roštěnce s kukuřičným klasem a zelnou majonézou 3
Zdroj: Akademie kvality
Grilovaný steak z vysokého roštěnce s kukuřičným klasem a zelnou majonézou 3
Zdroj:
Akademie kvality