reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Gratinovaný květák v sýrovém bešamelu 2
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Gratinovaný květák v sýrovém bešamelu 2

Gratinovaný květák v sýrovém bešamelu

Hodnoceno: 1x
Květák je vážně skvělý, uděláte z něj fantastickou polévku, hodí se do trojobalu a pochutnat si můžete třeba i na květákové rýži. Dnešní recept je ten pravý pro milovníky zapékaných sýrů. :)
do 1 hodiny

Článek

Pečený květák s balzamikem a parmezánem  Foto:

24 receptů s oblíbeným květákem

Nedávno to byla brokolice, tentokrát květák – ten bývá mezi strávníky oblíbenější. Vybrali jsme pro vás recepty, díky kterým si ho oblíbíte ještě víc! :)

reklama

reklama

Postup

  1. Květákové růžičky povařte v osolené vodě do poloměkka, ještě se pak budou dopékat v troubě. Přendejte je do zapékací misky a zasypejte kousky slaniny.
  2. Z másla a mouky upražte světlou jíšku, kterou postupně zalévejte mlékem a důkladně rozmíchávejte hrudky dohladka.
  3. Pak přidejte nastrouhané sýry, osolte a okořeňte muškátovým oříškem a tymiánovými lístky. Bešamelovou omáčku udržujte stále teplou, jinak vám začne rychle tuhnout.
  4. Květák se slaninou zalijte bešamelovou omáčkou a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Zapékejte dozlatova.

Gratinovaný květák v sýrovém bešamelu Foto: Gratinovaný květák v sýrovém bešamelu, Foto: V kuchyni vždy otevřeno

V kuchyni vždy otevřeno

Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.

V kuchyni vždy otevřeno - kuchařka Foto:

reklama