reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Filet ze pstruha s česnekovou bramborovou kaší a letní zeleninou
Autor: KitchenStory.cz Filet ze pstruha s česnekovou bramborovou kaší a letní zeleninou

Filet ze pstruha s česnekovou bramborovou kaší a letní zeleninou

Hodnoceno: 0x
Čerstvá ryba k létu prostě patří. A tato bramborová kaše je trochu vylepšená! Smetana je jemně ochucená mírně opečenou hlavičkou česneku a ta chuť je vážně skvělá.
do 30 minut
2 porce

Smetanu s mlékem (ohřátou) přidávejte postupně, ať máte konzistenci kaše pod kontrolou.

Článek

Pstruh pikant Foto:

11 vychytaných receptů, jak připravit pstruha

Pstruh patří mezi naše nejoblíbenější ryby. Je to menší dravá ryba, která žije v potocích a díky tomu není tolik cítit rybinou. Výhodou je krásně pevné maso, kterému stačí...

reklama

Postup

  1. Brambory oloupejte, umyjte a nakrájené na menší kousky dejte vařit do osolené vody, dokud nezměknou.
  2. Palici česneku rozřízněte v polovině a na trošce másla v kastrůlku ho orestujte, aby dostal barvu. Zalijte smetanou a mlékem a nechte lehce vařit alespoň 5 minut.
  3. Červenou cibuli orestujte na velké pánvi, přidejte nakrájený fenykl, cuketu na půl kolečka a cherry rajčata. Dobře osolte a chvíli zarestujte. Zelenina by měla zůstat pevná. Zakápněte šťávou z poloviny citronu a odstavte.
  4. Na zvláštní pánvi si na másle udělejte osolené a opepřené filety ze pstruha. Opékejte jen z jedné strany a to kůží dolů. Rukou je chvíli přidržte, aby se filet nezkroutil a rovnoměrně se opekl. (Filet se dělá jen z jedné strany, aby zůstala ryba pěkně šťavnatá. Pokud máte filet silnější, použijte rozpálené máslo z pod ryby, kterým ho lehce polijete, aby se udělala i horní strana.)
  5. Hotové brambory slijte a vytvořte bramborovou kaši. Použijte ochucenou smetanu s mlékem, máslo a sůl podle potřeby.
  6. Podávejte s nasekanými lískovými oříšky, natí z fenyklu a zakápnuté kvalitním olivovým olejem.

Filet ze pstruha s česnekovou bramborovou kaší a letní zeleninou 2 Foto: Filet ze pstruha s česnekovou bramborovou kaší a letní zeleninou; foto: Kitchen Story

KITCHEN STORY

KitchenStory.cz Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

reklama