Suroviny
- farfalle 400 g
- olivový olej 1 lžíce
- šalotka 3 střední
- česnek 2 stroužky
- citronová kůra (z jednoho citronu) 1 dávka
- citronová šťáva (z jednoho citronu) 1 dávka
- řecký jogurt 250 ml
- bazalka (čerstvá) 4 lžíce nasekané
- hladkolistá petržel 4 lžíce nasekané
- sůl
- pepř (čerstvě mletý)
Postup přípravy
- Ve velkém hrnci uveďte do varu osolenou vodu, v níž uvařte farfalle asi 10 minut al dente.
- Mezitím na středním žáru ve velké hluboké pánvi rozehřejte olej, na kterém smažte cibuli a česnek 3–4 minuty doměkka. Zalijte citronovou šťávou a asi 2 minuty povařte, aby se tekutina úplně vyvařila. Odstavte z plotny a do cibule vmíchejte jogurt, strouhanou citronovou kůru a nadrobno nasekanou bazalku a petržel. Dochuťte solí a pepřem. Vařené těstoviny sceďte, vyklopte do pánve, promíchejte s omáčkou a ihned servírujte.
Tento recept je převzatý z oblíbené knížky od Mireille Guiliano: Francouzky netloustnou - kuchařka. Pokud se o tomto světovém bestselleru chcete dozvědět víc, přečtěte si článek: