Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Farfalle s bazalkovou omáčkou

4 porce
do 30 minut
Farfalle s bazalkovou omáčkou
Farfalle s bazalkovou omáčkou Autor: Thinkstock
Lehounká jogurtová omáčka ovoněná bazalkou a petrželí, s chuťově výrazným základem ze šalotky, česneku a citronu, je osvěžující pokrm ideální pro horké dny.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Ve velkém hrnci uveďtte do varu osolenou vodu, v níz uvařte farfalle asi 10 minut al dente.
  2. Mezitím na středním žáru ve velké hluboké pánvi rozehřejte olej, na kterém smažte cibuli a česnek 3–4 minuty doměkka. Zalijte citronovou šťávou a asi 2 minuty povařte, aby se tekutina úplně vyvařila. Odstavte z plotny a do cibule vmíchejte jogurt, strouhanou citronovou kůru a nadrobno nasekanou bazalku a petržel. Dochuťte solí a pepřem. Vařené těstoviny sceďte, vyklopte do pánve, promíchejte s omáčkou a ihned servírujte.
Reklama

Tento recept je převzatý z oblíbené knížky od Mireille Guiliano: Francouzky netloustnou - kuchařka. Pokud se o tomto světovém bestselleru chcete dozvědět víc, přečtěte si článek:

Francouzky netloustnou

Proč Francouzky netloustnou?

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama