zpět

Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?

Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Vložením emailu souhlasím s podmínkami pro zasílání novinek.
zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Extra čokoládová bábovka s polevou
Autor: Shutterstock Extra čokoládová bábovka s polevou

Extra čokoládová bábovka s polevou

Hodnoceno: 13x
Dnes tu máme speciální recept pro všechny čokoholiky! V téhle bábovce najdete kakao i čokoládu a výsledek je korunován polevou z mléčné čokolády.
do 1,5 hodiny
12 porcí

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Bábovkovou formu lehce vymažte tukem nebo vystříkejte olejem ve spreji. 
  2. Na těsto promíchejte kakao, čokoládu a granule kávy ve velké míse. Zalijte vroucí vodou a mísu přikryjte. Nechte stát 5 minut. V menší misce promíchejte mouku, sůl a sodu.
  3. Čokoládovou směs prošlehejte dohladka. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Až bude vychladlá, vmíchejte do ní smetanu.
  4. Nejlépe v robotu utřete máslo, cukr a vanilku (trvá to asi 3 minuty), až vznikne světlá nadýchaná směs. Po jednom k ní zatřete vejce. Při nízké rychlosti postupně a střídavě zašlehávejte moučnou a čokoládovou směs, začněte a končete moukou. Ušlehejte hladké těsto.
  5. Do připravené formy vlijte připravené těsto. Formu vložte do trouby a bábovku pečte asi 45–50 minut. Když do středu těsta vpíchnete špejli, mělo by na ní ulpět pár vlhkých drobků, těsto zůstane velmi vláčné. Nechte ve formě na mřížce chladnout asi 10 minut, pak bábovku vyklopte a nechte úplně vychladnout.
  6. Mezitím ohřejte čokoládovou polevu podle návodu na obalu. Opatrně ji nakapejte na bábovku. Před podáváním nechte asi 10 minut stát, aby poleva trochu ztuhla.
Extra čokoládová bábovka s polevou
Autor: Shutterstock Extra čokoládová bábovka s polevou

reklama

Související témata: bábovka , čokoláda , kakao , Sladké