Suroviny
- máslová dýně 600 g
- rajčata (celá ) 1 konzerva
- červená cibule (větší ) 1 ks
- česnek 2 velké stroužky
- balzamikový ocet 4 lžíce
- olivový olej 4 lžíce
- černé olivy 1 hrst
- kapary 2 lžičky
- hladkolistá petržel (čerstvá )
- sůl
Postup přípravy
- Máslovou dýni nakrájejte na kostičky o velikosti asi 2 x 2 cm a nasypte ji do pekáče.
- Z konzervy rajčat slijte tekutinu, rajčata nasekejte nahrubo a přidejte je k dýni.
- Do pekáče potom nasypte na měsíčky nakrájenou červenou cibuli, nahrubo nasekaný česnek, zalijte balzamikovým octem a olivovým olejem a trochu osolte.
- Vše společně promíchejte a pekáč dejte do předehřáté trouby na 220 °C péct asi na 30 minut.
- Potom do pekáče přisypte olivy a kapary, vše znovu promíchejte a vraťte do trouby na dalších 15 minut. Hotovou caponatu poznáte tak, že na dně zbyde jen maličko tekutiny.
- Před podáváním caponatu posypte nasekanou petrželkou.
Dýňová caponata 2 Zdroj: S vášní pro jídlo