reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Dýňová caponata
Autor: S vášní pro jídlo Dýňová caponata

Dýňová caponata

Hodnoceno: 2x
Známá italská caponata se běžně připravuje z lilku, ale bez problému ji můžete doma uvařit třeba z máslové dýně. Navíc – jídla z jednoho pekáče přijdou vždy vhod ;)
do 1 hodiny
4 porce

reklama

reklama

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Máslovou dýni nakrájejte na kostičky o velikosti asi 2 x 2 cm a nasypte ji do pekáče.
  2. Z konzervy rajčat slijte tekutinu, rajčata nasekejte nahrubo a přidejte je k dýni.
  3. Do pekáče potom nasypte na měsíčky nakrájenou červenou cibuli, nahrubo nasekaný česnek, zalijte balzamikovým octem a olivovým olejem a trochu osolte. 
  4. Vše společně promíchejte a pekáč dejte do předehřáté trouby na 220 °C péct asi na 30 minut.
  5. Potom do pekáče přisypte olivy a kapary, vše znovu promíchejte a vraťte do trouby na dalších 15 minut. Hotovou caponatu poznáte tak, že na dně zbyde jen maličko tekutiny.
  6. Před podáváním caponatu posypte nasekanou petrželkou.
Dýňová caponata
Autor: S vášní pro jídlo Dýňová caponata

reklama

S vášní pro jídlo
Kaya Kounová Roubíčková

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!