Najděte si recept
Na co máte chuť?

Dýňová caponata
Známá italská caponata se běžně připravuje z lilku, ale bez problému ji můžete doma uvařit třeba z máslové dýně. Navíc – jídla z jednoho pekáče přijdou vždy vhod ;)
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- máslový dýně 600 g
- celá rajčata 1 konzerva
- větší červená cibule 1 ks
- česnek 2 velké stroužky
- balzamikový ocet 4 lžíce
- olivový olej 4 lžíce
- černé olivy 1 hrst
- kapary 2 lžičky
- sůl
- čerstvá hladkolistá petržel
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Máslovou dýni nakrájejte na kostičky o velikosti asi 2 x 2 cm a nasypte ji do pekáče.
- Z konzervy rajčat slijte tekutinu, rajčata nasekejte nahrubo a přidejte je k dýni.
- Do pekáče potom nasypte na měsíčky nakrájenou červenou cibuli, nahrubo nasekaný česnek, zalijte balzamikovým octem a olivovým olejem a trochu osolte.
- Vše společně promíchejte a pekáč dejte do předehřáté trouby na 220 °C péct asi na 30 minut.
- Potom do pekáče přisypte olivy a kapary, vše znovu promíchejte a vraťte do trouby na dalších 15 minut. Hotovou caponatu poznáte tak, že na dně zbyde jen maličko tekutiny.
- Před podáváním caponatu posypte nasekanou petrželkou.
S vášní pro jídlo
S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.
Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.
Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!