Dýňová caponata
Zdroj: S vášní pro jídlo
Dýňová caponata
Zdroj:
S vášní pro jídlo
Postup přípravy
-
Máslovou dýni nakrájejte na kostičky o velikosti asi 2 x 2 cm a nasypte ji do pekáče.
-
Z konzervy rajčat slijte tekutinu, rajčata nasekejte nahrubo a přidejte je k dýni.
-
Do pekáče potom nasypte na měsíčky nakrájenou červenou cibuli, nahrubo nasekaný česnek, zalijte balzamikovým octem a olivovým olejem a trochu osolte.
-
Vše společně promíchejte a pekáč dejte do předehřáté trouby na 220 °C péct asi na 30 minut.
-
Potom do pekáče přisypte olivy a kapary, vše znovu promíchejte a vraťte do trouby na dalších 15 minut. Hotovou caponatu poznáte tak, že na dně zbyde jen maličko tekutiny.
-
Před podáváním caponatu posypte nasekanou petrželkou.
Dýňová caponata 2
Zdroj: S vášní pro jídlo
Dýňová caponata 2
Zdroj:
S vášní pro jídlo