Tereza Pánková ,
S vášní pro jídlo

Dýňová caponata

Moje hodnocení
2x

Známá italská caponata se běžně připravuje z lilku, ale bez problému ji můžete doma uvařit třeba z máslové dýně. Navíc – jídla z jednoho pekáče přijdou vždy vhod ;)

4 porce
60 minut
italská

Suroviny

  • dýně (máslový dýně) 600 g
  • celá rajčata 1 konzerva
  • větší červená cibule 1 ks
  • česnek 2 velké stroužky
  • balzamikový ocet 4 lžíce
  • olivový olej 4 lžíce
  • černé olivy 1 hrst
  • kapary 2 lžičky
  • sůl
  • čerstvá hladkolistá petržel

Postup přípravy

  1. Máslovou dýni nakrájejte na kostičky o velikosti asi 2 x 2 cm a nasypte ji do pekáče.
  2. Z konzervy rajčat slijte tekutinu, rajčata nasekejte nahrubo a přidejte je k dýni.
  3. Do pekáče potom nasypte na měsíčky nakrájenou červenou cibuli, nahrubo nasekaný česnek, zalijte balzamikovým octem a olivovým olejem a trochu osolte.
  4. Vše společně promíchejte a pekáč dejte do předehřáté trouby na 220 °C péct asi na 30 minut.
  5. Potom do pekáče přisypte olivy a kapary, vše znovu promíchejte a vraťte do trouby na dalších 15 minut. Hotovou caponatu poznáte tak, že na dně zbyde jen maličko tekutiny.
  6. Před podáváním caponatu posypte nasekanou petrželkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty