zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Cuketové špagety s avokádovým pestem od Cat & Cook
Autor: Cat & Cook Cuketové špagety s avokádovým pestem od Cat & Cook

Cuketové špagety s avokádovým pestem a kuřetem od Cat & Cook

Hodnoceno: 4x
Vyřadili jste z jídelníčku klasické špagety, ale nevíte, čím je nahradit? Skvělou variantou této italské klasiky jsou zeleninové, konkrétně z milované cukety. Můžete je připravit raw, ale také orestovat, jako v dnešním receptu. Cuketové špagety jsou zkrátka lahůdka, kterou musíte vyzkoušet.
do 1,5 hodiny
2–3 porce

reklama

Suroviny (2–3 porce)

Maso:

Postup

  1. Maso nakrájejte na menší kostičkyo neb proužky a naložte do oleje, soli a oregana. Ideální je nechat maso v lednici přes noc. Pokud nemáte čas, naložte maso jako první krok a nechte ho marinovat v pokojové teplotě. Čím vyšší teplota v místnosti, tím dříve do sebe maso vsákne všechny chutě a sůl.
  2. Marinované maso před restováním nechte dojít alespoň 30 minut do pokojové teploty. Troubu zapněte na 200 °C (ideálně horký vzduch). Pánev rozehřejte nasucho a přidejte lžíci oleje.
  3. Maso orestujte dozlatova a vyzkoušejte teplotu teploměrem (případně rozkrojte maso a uvidíte, zda je udělané, nebo ne). Pokud je teplota nižší než 70 °C / je syrové uvnitř, vložte ho do zapékací misky do trouby a pečte do 70 °C.
  4. Nenechte maso péct déle, jinak bude úplně suché. V závislosti na velikosti kousků masa se může stát, že ho nemusíte dávat do trouby. V tom případně ho přendejte do mísy, přikryjte alobalem a nechte odpočívat na teplejším místě. Stejně tak učiňte, až maso vyndáte z trouby.
  5. Pesto: Avokádo podélně kolem pecky prořízněte a rozdělte na dvě poloviny. Odstraňte pecku a avokádo lžící vyloupněte ze slupky.
  6. Parmezán nastrouhejte najemno. Česnek oloupejte, bazalku otrhejte od stonků. Vše kromě bazalky společně rozmixujte (v sekáčku nebo tyčovým mixérem).
  7. Až vše rozmělníte na pastu, teprve pak přimixujte bazalku. Dělá se to z toho důvodu, aby pesto zůstalo hezky zelené. Při mixování totiž vzniká teplo a bazalka by dlouhým mixováním mohla zešednout.
  8. Ochutnejte a případně dochuťte citrónovou šťávou, česnekem nebo solí.
  9. Špagety: Nudle nakrouhejte na spiralizéru nebo škrabkou. Sušená rajčata nakrájejte na proužky. 
  10. Pokud nemáte nějakou obří pánev, doporučuji nudle dělat na dvou pánvích nebo si je rozdělte na dvě části. Jde o to, aby se nudle orestovaly a nezačaly se kvůli velkému množství dusit.
  11. Pánev zahřejte na středním ohni a poté do ní nalijte olej. Přidejte spiralizované cuketové nudle a řádně je osolte.
  12. Nyní je potřeba, aby nudle pustily vodu – tím se prohloubí jejich chuť a zpevní se. Restujte je na vyšším plameni a po 5 minutách přidejte sušená rajčata.
  13. Asi za 2 minuty přidejte špenát a přikryjte pánev. Špenát hezky zkřehne.
  14. Po 2 minutách sundejte pánev a ochutnejte nudle. Pokud budou již hotové – což znamená, že nebudou chutnat syrově, můžete pánev stáhnout z ohně. Pokud ne, ještě pokračujte v restování.
  15. Do pánve s nudlemi přidejte avokádové pesto a dobře promíchejte. Přimíchejte také maso a podávejte ozdobené parmezánem, piniovými oříšky a bazalkou.
Cuketové špagety s avokádovým pestem od Cat & Cook
Autor: Cat & Cook Cuketové špagety s avokádovým pestem od Cat & Cook

reklama

Cat & Cook 2
Ivana Jindřichová

Druhá kuchařka známé blogerky Cat & Cook volně navazuje na první díl a představuje nové recepty i novou kočku – Miňonku, která v kuchyni Ivany Jindřichové zaujala místo po nemocné Mindě. Barevné fotky s čtyřnohou fešandou, záplava květin a lahodná jídla, které zvládnete podle podrobného popisu uvařit hned napoprvé, zůstávají jako poznávací znamení. Ivana se opět vydala i do světa a kromě oblíbených českých pokrmů si můžete uvařit i klasické recepty mezinárodní kuchyně. Stěžejní linku tvoří roadtrip po Itálii, ale nakouknete i na další kontinenty. 
Kuchařku koupíte pouze přes eshop https://shop.catandcook.cz/