Suroviny
- hořká čokoláda 50 g
- máslo 50 g
- cukr 90 g
- vanilkový cukr 1 sáček
- vejce 1 ks
- hladká mouka 50 g
- mléčná čokoláda 50 g
- forma (forma na pečení Zlatí medvídci) 1 ks
- sůl 1 špetka
Další tipy na originální Haribo recepty najdete ve speciálu:
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 °C na horní a spodní ohřev.
- Nasekejte hořkou čokoládu nahrubo a dejte ji s máslem do mísy. Nechte obě přísady rozpustit ve vodní lázni. Vezměte mísu ze sporáku a nechte hmotu trochu zchladnout. Pak vařečkou opatrně vmíchejte cukr, vanilkový cukr a vejce, dokud se vše nespojí v rovnoměrnou hmotu. Přidejte také mouku a sůl.
- Naplňte těsto do formy Zlatí medvídci a pečte ho 30 minut v troubě. Nechte ho na odkládací kuchyňské mřížce kompletně vychladnout a uvolněte medvídka opatrně z formy.
- Nasekejte nahrubo mléčnou čokoládu a nechte ji v míse rozpustit ve vodní lázni. Nyní ozdobte brownie medvídka čokoládou. K nazdobení můžete buď naplnit malý zdobicí sáček rozpuštěnou čokoládou a dokreslit oči, pusu a nos, nebo vezměte lžíci a postříkejte medvídka podle nálady a chuti čokoládou.
PRIMA TIP OD ZLATÝCH MEDVÍDKŮ:K tomuto čokoládovému brownie medvídkovi se skvěle hodí vanilková zmrzlina!