Martina Čerňanská

Čokoládová křupka s mascarpone a ovocem

Moje hodnocení
6x

Lehký nepečený dort s mascarpone a ovocem vám bude zaručeně chutnat. A navíc není náročný na přípravu, takže je to ideální adept na nejoblíbenější moučník vaší rodiny:)

6 porcí
60 minut

Korpus

Náplň

Postup přípravy

  1. Nadrobené sušenky smíchejte s rozpuštěnou čokoládou a dobře promíchejte tak, aby se kousky obalily v čokoládě. Vlijte směs do dortové formy o průměru 20 cm a obrácenou lžící ji pevně vmačkejte na strany a dno. Formu chlaďte, dokud čokoláda neztuhne.
  2. Vyjměte korpus z formy, opatrně odstraňte fólii a položte jej na servírovací talíř.
  3. Vyšlehejte dohromady mascarpone, šťávu a kůru z jedné limety, moučkový cukr a směs nalijte na korpus.
  4. Našlehejte džem s 1 lžící vařící vody pro zjemnění, potom vmíchejte mango a maliny. Naneste ovocnou směs lžící na krém a poprašte zbylou limetovou kůrou.

Vyzkoušejte i další skvělé dorty:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Martina Čerňanská


Přečtěte si také

Recepty