Suroviny
- bílek 7 ks
- cukr krupice 350 g
- citronová šťáva (z 1 citronu)
- vlašské ořechy (najemno namleté) 350 g
- smetana ke šlehání 600 ml
- ztužovač šlehačky (pokud je potřeba)
Postup přípravy
- Nad vroucí vodní lázní šlehejte bílky do pevného sněhu. V průběhu šlehání do něj postupně zapracujte cukr, citronovou šťávu a nakonec najemno namleté ořechy.
- Ze vzniklé hmoty rozestřete na plech s pečicím papírem 4 až 5 placek a pečte je (spíš sušte) celkem 2 až 3 hodiny v troubě předehřáté na 100°C, až zpevní.
- Nechte je vystydnout (čerstvě usušené jsou hodně křehké, osvědčilo se nám proto upéct je den předem) a před podáváním spojujte dotuha ušlehanou šlehačkou, do které můžete přidat ztužovač.