Chlebíčky s prosciuttem a melounem

Moje hodnocení
3x

Meloun jako ozdoba chlebíčků? Netradiční, ale famózní! Po těchto obložených chlebíčcích se jen zapráší. Originální varianta oblíbené pochoutky je rychle hotová a překvapí zajímavým spojením chutí.

1 porce
10 minut

Suroviny

  • meloun (např. Bouquet), tenké trojúhelníčky
  • žervé
  • okurka
  • prosciutto
  • černý sezam
  • koriandr (nebo petrželka)
  • oblíbený chléb, veka nebo bageta

Postup přípravy

  1. Menší chléb nebo bagetu nakrájejte na tenké plátky.
  2. Na takto připravené pečivo namažte žervé nebo jiný smetanovo-tvarohový sýr.
  3. Poté ozdobte okurkou, prosciuttem a navrch položte tence ukrojený meloun.
  4. Chlebíčky posypte sezamem a přidejte koriandr nebo petržel.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty