Česnečka se sýrem
Zdroj: Slepičárna blog
Česnečka se sýrem
Zdroj:
Slepičárna blog
Krémová, nebo z vývaru? Česnečka může mít mnoho podob, ale zkusili jste někdy verzi se zapečeným sýrem na křupavé bagetce? Takové lahůdce odoláte jen stěží! :)
Postup přípravy
-
Cibuli oloupejte, rozpulte a nakrájejte na měsíčky. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
-
V hrnci na oleji nebo na sádle orestujte cibuli dohněda, ale nespalte ji. Dejte si ji stranou.
-
V tom stejném hrnci, kde byla cibule orestujte brambory tak, aby se zatáhly. Poté přidejte na plátky nakrájený česnek (5 stroužků si nechte na ozdobu) a ještě chvilku restujte.
-
Zalijte vývarem, přidejte sušenou majoránku, osolte a opepřete, vařte do změknutí brambor, asi 20 minut.
-
Mezitím si nastrouhejte sýr a nakrájejte bagetu na malé krajíce, pomažte je olejem a dejte do předem rozehřáté trouby na 200 °C péct dozlatova z obou stran.
-
Nakonec je posypte nastrouhaným sýrem a nechte je ještě zapéct.
-
Na pánvi na trošce oleje orestujte na plátky nastrouhaný česnek na ozdobu. Na závěr do polévky přidejte čerstvou majoránku a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
-
Servírujte – na dno talíře dejte nastrouhaný sýr, přidejte orestované plátky česneku, zalijte polévkou a nakonec ozdobte sýrovými krutony a čerstvou majoránkou.
Česnečka se sýrem 1
Zdroj: Slepičárna blog
Česnečka se sýrem 1
Zdroj:
Slepičárna blog