Suroviny
Postup přípravy
- Cibuli oloupejte, rozpulte a nakrájejte na měsíčky. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
- V hrnci na oleji nebo na sádle orestujte cibuli dohněda, ale nespalte ji. Dejte si ji stranou.
- V tom stejném hrnci, kde byla cibule orestujte brambory tak, aby se zatáhly. Poté přidejte na plátky nakrájený česnek (5 stroužků si nechte na ozdobu) a ještě chvilku restujte.
- Zalijte vývarem, přidejte sušenou majoránku, osolte a opepřete, vařte do změknutí brambor, asi 20 minut.
- Mezitím si nastrouhejte sýr a nakrájejte bagetu na malé krajíce, pomažte je olejem a dejte do předem rozehřáté trouby na 200 °C péct dozlatova z obou stran.
- Nakonec je posypte nastrouhaným sýrem a nechte je ještě zapéct.
- Na pánvi na trošce oleje orestujte na plátky nastrouhaný česnek na ozdobu. Na závěr do polévky přidejte čerstvou majoránku a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte – na dno talíře dejte nastrouhaný sýr, přidejte orestované plátky česneku, zalijte polévkou a nakonec ozdobte sýrovými krutony a čerstvou majoránkou.
Česnečka se sýrem 1 Zdroj: Slepičárna blog