reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Česnečka se sýrem
Autor: Slepičárna blog Česnečka se sýrem

Klasická česká česnečka se sýrem a křupavými krutony

Hodnoceno: 3x
Krémová, nebo z vývaru? Česnečka může mít mnoho podob, ale zkusili jste někdy verzi se zapečeným sýrem na křupavé bagetce? Takové lahůdce odoláte jen stěží! :)
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Cibuli oloupejte, rozpulte a nakrájejte na měsíčky. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
  2. V hrnci na oleji nebo na sádle orestujte cibuli dohněda, ale nespalte ji. Dejte si ji stranou.
  3. V tom stejném hrnci, kde byla cibule orestujte brambory tak, aby se zatáhly. Poté přidejte na plátky nakrájený česnek (5 stroužků si nechte na ozdobu) a ještě chvilku restujte. 
  4. Zalijte vývarem, přidejte sušenou majoránku, osolte a opepřete, vařte do změknutí brambor, asi 20 minut.
  5. Mezitím si nastrouhejte sýr a nakrájejte bagetu na malé krajíce, pomažte je olejem a dejte do předem rozehřáté trouby na 200 °C péct dozlatova z obou stran.
  6. Nakonec je posypte nastrouhaným sýrem a nechte je ještě zapéct. 
  7. Na pánvi na trošce oleje orestujte na plátky nastrouhaný česnek na ozdobu. Na závěr do polévky přidejte čerstvou majoránku a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  8. Servírujte – na dno talíře dejte nastrouhaný sýr, přidejte orestované plátky česneku, zalijte polévkou a nakonec ozdobte sýrovými krutony a čerstvou majoránkou.
Česnečka se sýrem
Autor: Slepičárna blog Česnečka se sýrem

reklama

Slepičárna
Jana a Štěpán Vašákovi

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!