Bůčková roláda asijských chutí
Zdroj: Hovory s řezníkem
Bůčková roláda asijských chutí
Zdroj:
Hovory s řezníkem
Bůček je základem nejen české kuchyně, ale i vietnamské. Zatímco my ho doplňujeme kysaným zelím a knedlíky, Vietnamci nedají dopustit na česnek, koriandr a zázvor, které mírní jeho tučnost a usnadňují trávení. Med a sójová omáčka zařídí příjemnou sladkost, tenké plátky masa jsou tak plné šťavnaté, nasládlé, pikantní chuti. Dojem lehkosti ještě podpoří zeleninový salát. Ideální spojení na celý rok.
4 porce
120 minut
asijská
Postup přípravy
-
Začněte přípravou marinády. Česnek oloupejte a prolisujte do misky. Koriandr nasekejte nahrubo. Promíchejte se zázvorem, sójovou omáčkou a medem.
-
Vepřový bok rozložte do velké mělké mísy, osolte, opepřete, zalijte marinádou a nechte alespoň 2 hodiny v chladu odpočinout, ale klidně do druhého dne.
-
Troubu předehřejte na 140 °C. Maso vyjměte a srolujte z kratší strany. Váleček svažte kuchyňským provázkem, vložte do pekáčku a zalijte marinádou. Pečte v předehřáté troubě odkryté 4–5 hodin. Pokud se šťáva příliš odpaří a zhoustne, podlijte maso trochou vody, aby se nepřipálilo. Přelévejte ho a občas ho obraťte.
-
Upečené maso vyjměte, odstraňte provázek a nakrájejte na 1cm plátky. Podávejte se salátem.
Bůčková roláda asijských chutí
Zdroj: Hovory s řezníkem
Bůčková roláda asijských chutí
Zdroj:
Hovory s řezníkem
Další skvělé recepty na masové pečínky a další lahůdky najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: