reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Bůčková roláda asijských chutí
Autor: Hovory s řezníkem Bůčková roláda asijských chutí

Bůčková roláda asijských chutí

Hodnoceno: 4x
Bůček je základem nejen české kuchyně, ale i vietnamské. Zatímco my ho doplňujeme kysaným zelím a knedlíky, Vietnamci nedají dopustit na česnek, koriandr a zázvor, které mírní jeho tučnost a usnadňují trávení. Med a sójová omáčka zařídí příjemnou sladkost, tenké plátky masa jsou tak plné šťavnaté, nasládlé, pikantní chuti. Dojem lehkosti ještě podpoří zeleninový salát. Ideální spojení na celý rok.
nad 2 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Začněte přípravou marinády. Česnek oloupejte a prolisujte do misky. Koriandr nasekejte nahrubo. Promíchejte se zázvorem, sójovou omáčkou a medem. 
  2. Vepřový bok rozložte do velké mělké mísy, osolte, opepřete, zalijte marinádou a nechte alespoň 2 hodiny v chladu odpočinout, ale klidně do druhého dne. 
  3. Troubu předehřejte na 140 °C. Maso vyjměte a srolujte z kratší strany. Váleček svažte kuchyňským provázkem, vložte do pekáčku a zalijte marinádou. Pečte v předehřáté troubě odkryté 4–5 hodin. Pokud se šťáva příliš odpaří a zhoustne, podlijte maso trochou vody, aby se nepřipálilo. Přelévejte ho a občas ho obraťte. 
  4. Upečené maso vyjměte, odstraňte provázek a nakrájejte na 1cm plátky. Podávejte se salátem. 
Bůčková roláda asijských chutí
Autor: Hovory s řezníkem Bůčková roláda asijských chutí

Další skvělé recepty na masové pečínky a další lahůdky najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: 

Časopis Prima FRESH Vánoce 2020

Užijte si svátky plné pohody a skvělého jídla s novým číslem časopisu Prima FRESH!

reklama

Hovory s řezníkem
Jana Florentýna Zatloukalová

Zkušená autorka kuchařek a populárního blogu Kuchařka pro dceru si uznání vysloužila podrobně popsanými recepty, ve kterých vysvětluje všechna případná úskalí tak, že se pod jejím vedením můžete bez obav pustit do složitých pokrmů a výsledek vždy sklidí potlesk. Ve stejném duchu se nese i kuchařka Hovory s řezníkem, ve kterém poutavě představuje svět masa a čtenáře krok za krokem učí, jaké maso se hodí k čemu a jak ho nejlépe upravit. Nabyté znalosti si můžete hned prakticky vyzkoušet v téměř 200 receptech. Druhé vydání má krásné nové fotky a hravou grafiku. 

www.kucharkaprodceru.cz

Související témata: bůček , Hlavní jídla , Asijská kuchyně