Suroviny
- česnek 6 stroužků
- koriandr (lístky ) 1 hrst
- zázvor (čerstvý, nastrouhaný) 1 lžíce
- sójová omáčka 200 ml
- med 4 lžíce
- vepřový bok (bez kosti) 1 kg
- zelenina (zeleninový salát k podávání)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Začněte přípravou marinády. Česnek oloupejte a prolisujte do misky. Koriandr nasekejte nahrubo. Promíchejte se zázvorem, sójovou omáčkou a medem.
- Vepřový bok rozložte do velké mělké mísy, osolte, opepřete, zalijte marinádou a nechte alespoň 2 hodiny v chladu odpočinout, ale klidně do druhého dne.
- Troubu předehřejte na 140 °C. Maso vyjměte a srolujte z kratší strany. Váleček svažte kuchyňským provázkem, vložte do pekáčku a zalijte marinádou. Pečte v předehřáté troubě odkryté 4–5 hodin. Pokud se šťáva příliš odpaří a zhoustne, podlijte maso trochou vody, aby se nepřipálilo. Přelévejte ho a občas ho obraťte.
- Upečené maso vyjměte, odstraňte provázek a nakrájejte na 1cm plátky. Podávejte se salátem.
Bůčková roláda asijských chutí Zdroj: Hovory s řezníkem