Hovory s řezníkem

Bůčková roláda asijských chutí

Moje hodnocení
5x

Bůček je základem nejen české kuchyně, ale i vietnamské. Zatímco my ho doplňujeme kysaným zelím a knedlíky, Vietnamci nedají dopustit na česnek, koriandr a zázvor, které mírní jeho tučnost a usnadňují trávení. Med a sójová omáčka zařídí příjemnou sladkost, tenké plátky masa jsou tak plné šťavnaté, nasládlé, pikantní chuti. Dojem lehkosti ještě podpoří zeleninový salát. Ideální spojení na celý rok.

4 porce
120 minut
asijská

Suroviny

  • česnek 6 stroužků
  • lístky koriandru 1 hrst
  • zázvor (čerstvý zázvor, nastrouhaný) 1 lžíce
  • sójová omáčka 200 ml
  • med 4 lžíce
  • vepřový bok bez kosti 1 kg
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
  • zeleninový salát k podávání

Postup přípravy

  1. Začněte přípravou marinády. Česnek oloupejte a prolisujte do misky. Koriandr nasekejte nahrubo. Promíchejte se zázvorem, sójovou omáčkou a medem.
  2. Vepřový bok rozložte do velké mělké mísy, osolte, opepřete, zalijte marinádou a nechte alespoň 2 hodiny v chladu odpočinout, ale klidně do druhého dne.
  3. Troubu předehřejte na 140 °C. Maso vyjměte a srolujte z kratší strany. Váleček svažte kuchyňským provázkem, vložte do pekáčku a zalijte marinádou. Pečte v předehřáté troubě odkryté 4–5 hodin. Pokud se šťáva příliš odpaří a zhoustne, podlijte maso trochou vody, aby se nepřipálilo. Přelévejte ho a občas ho obraťte.
  4. Upečené maso vyjměte, odstraňte provázek a nakrájejte na 1cm plátky. Podávejte se salátem.

Další skvělé recepty na masové pečínky a další lahůdky najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Hovory s řezníkem

Jana Florentýna Zatloukalová Hovory s řezníkem

Zkušená autorka kuchařek a populárního blogu Kuchařka pro dceru si uznání vysloužila podrobně popsanými recepty, ve kterých vysvětluje všechna případná úskalí tak, že se pod jejím vedením můžete bez obav pustit do složitých pokrmů a výsledek vždy sklidí potlesk. Ve stejném duchu se nese i kuchařka Hovory s řezníkem, ve kterém poutavě představuje svět masa a čtenáře krok za krokem učí, jaké maso se hodí k čemu a jak ho nejlépe upravit. Nabyté znalosti si můžete hned prakticky vyzkoušet v téměř 200 receptech. Druhé vydání má krásné nové fotky a hravou grafiku.

www.kucharkaprodceru.cz


Přečtěte si také

Recepty