Suroviny
- Máslo 100 g
- hořká vysokoprocentní čokoláda 100 g
- cukr krupice 180 g
- vanilkový cukr
- Vejce 3 ks
- hladká mouka 60 g
- špetka soli
- jádra z jednoho granátového jablka
Článek
14 receptů na absolutně dokonalé brownies
Pokud patříte mezi milovníky čokolády, určitě jste fenoménu s názvem brownies dávno propadli. Na povrchu křupavá krustička a uvnitř hutná, až trochu tekutá čokoládová...
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 160 °C.
- Máslo a nalámanou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Pak přidejte cukr.
- Ruční metlou míchejte, aby se cukr téměř rozpustil. Směs nechte zchladnout a pak do směsi vyklepněte 3 vejce.
- V jiné míse promíchejte prosátou hladkou mouku a špetku soli. Obě směsi nyní smíchejte dohromady a vlijte do malého pekáče s pečicím papírem. Povrch posypte semínky granátového jablíčka.
- Pečte cca 30 minut.