zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Bramborový salát s okurkou a koprem
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Bramborový salát s okurkou a koprem

Bramborový salát s okurkou a koprem

Hodnoceno: 0x
Tento salát je výborný, pokud plánujete grilovačku. Poslouží jako skvělá příloha k propečenému masu, ale hrdě zastoupí i hlavní jídlo! :)
do 30 minut

Článek

Brambory v hlavní roli Foto:

16x brambory v hlavní roli

Brambory jsou jednou ze základních surovin české kuchyně a není divu. Mají až neskutečně široké využití. Používají se jako příloha, ale i jako hlavní surovina. Hodí se do...

reklama

Postup

  1. Brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnout a oloupejte.
  2. Nakrájejte je na plátky. Okurku nastrouhejte na slaboučké plátky, cibuli najemno nakrájejte.
  3. Vše vložte do větší misky a přidejte kopr. Zakápněte vinným octem, osolte a opepřete.
  4. Na zálivku smíchejte zakysanou smetanu, majonézu a sladkou smetanu, dobře promíchejte a přidejte do salátu. Dobře promíchejte, popřípadě dosolte a dochuťte. Nechte uležet.

V kuchyni vždy otevřeno Foto: V kuchyni vždy otevřeno

Food blog V kuchyni vždy otevřeno vznikl v únoru 2014 a od té doby ho Andrea Motlíková plní recepty, které by měly být inspirací pro každého, kdo doma vaří pro svou rodinu, stejně jako autorka blogu.

V obsahu webu najdete především širokou nabídku rychlých večeří z české i světové kuchyně, předkrmy, polévky, ale i oblíbené moučníky nebo třeba recepty na domácí sirupy. Andrea používá hlavně sezonní a dostupné suroviny, spoustu z nich si pěstuje i na své zahradě.

Jak Andrea sama říká: „Na vaření mě baví to, že je to velice kreativní činnost. Někdo rád maluje, jiný háčkuje, prostě každý si najde to svoje naplnění v něčem jiném. A tahle moje záliba je myslím ku prospěchu i celé širší rodiny a doufám, že i ku prospěchu čtenářů mého blogu.“


reklama