Suroviny
- brambory (varný typ A) 1 kg
- salátová okurka (větší kus) 1 ks
- cibule (větší kus) 1 ks
- kopr (hrst čerstvého nasekaného)
- bílý vinný ocet 1 lžíce
- zakysaná smetana 1 ks
- majonéza 3 lžíce
- smetana 2 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnout a oloupejte.
- Nakrájejte je na plátky. Okurku nastrouhejte na slaboučké plátky, cibuli najemno nakrájejte.
- Vše vložte do větší misky a přidejte kopr. Zakápněte vinným octem, osolte a opepřete.
- Na zálivku smíchejte zakysanou smetanu, majonézu a sladkou smetanu, dobře promíchejte a přidejte do salátu. Dobře promíchejte, popřípadě dosolte a dochuťte. Nechte uležet.
Náš tip: Brambory v hlavní roli