Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Moje hodnocení
2x

Kulaté žluté bramborové knedlíky, naplněné osmahnutým uzeným masem se zlatavou cibulkou. To je něco, co my Češi prostě milujeme! :)

1 porce
60 minut
česká

Suroviny

  • uzené maso 400 g
  • sádlo 1 lžíce
  • cibule 1 ks
  • brambory uvařené ve slupce (varný typ C) 750 g
  • hrubá mouka 250 g
  • dětská krupička 100 g
  • velké vejce 1 ks (nebo 2 malá)
  • sůl

K podávání

  • dušené kyselé zelí
  • osmažená cibule

Postup přípravy

  1. Najemno nakrájenou cibuli osmažte na sádle spolu s uzeným masem nakrájeným na malé kostičky. Nechte vychladnout.
  2. Kyselé zelí lze udělat z čerstvého zelí nebo z předem připraveného kysaného zelí. To stačí jen lehce propláchnout, aby nebylo až tolik kyselé, zalít vodou tak, aby bylo v hrnci akorát ponořené, osolit, přidat lžíci cukru a trochu kmínu.
  3. Dusit doměkka a podle potřeby dochutit cukrem nebo solí.
  4. Vychladlé brambory uvařené ve slupce oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle přímo na vál.
  5. Přidejte mouku, krupičku, vejce a sůl. Rychle těsto zpracujte. Opravdu rychle, jinak začne řídnout. Ale nebojte se, jde to. Kdyžtak přidejte mouku nebo krupičku na zahuštění těsta.
  6. Rukama vyválejte váleček a rozkrájejte na stejně velké kousky, ze kterých vytvarujte placky. Na ty dávejte přiměřené množství osmaženého uzeného masa s cibulkou. Uzavřete a vytvarujte kulaté knedlíky.
  7. Ve velkém hrnci už bublá vroucí osolená voda. Vkládejte do ní knedlíky a vařte 10–15 minut, podle velikosti knedlíků. Uvařené knedlíky vyndejte děrovanou lžící a nechte okapat.
  8. Knedlíky dejte na talíř a na ně dušené zelí a osmaženou cibulku.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Češka z Česka


Přečtěte si také

Recepty