Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Kulaté žluté bramborové knedlíky, naplněné osmahnutým uzeným masem se zlatavou cibulkou. To je něco, co my Češi prostě milujeme! :)
Postup přípravy
-
Najemno nakrájenou cibuli osmažte na sádle spolu s uzeným masem nakrájeným na malé kostičky. Nechte vychladnout.
-
Kyselé zelí lze udělat z čerstvého zelí nebo z předem připraveného kysaného zelí. To stačí jen lehce propláchnout, aby nebylo až tolik kyselé, zalít vodou tak, aby bylo v hrnci akorát ponořené, osolit, přidat lžíci cukru a trochu kmínu.
-
Dusit doměkka a podle potřeby dochutit cukrem nebo solí.
-
Vychladlé brambory uvařené ve slupce oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle přímo na vál.
-
Přidejte mouku, krupičku, vejce a sůl. Rychle těsto zpracujte. Opravdu rychle, jinak začne řídnout. Ale nebojte se, jde to. Kdyžtak přidejte mouku nebo krupičku na zahuštění těsta.
-
Rukama vyválejte váleček a rozkrájejte na stejně velké kousky, ze kterých vytvarujte placky. Na ty dávejte přiměřené množství osmaženého uzeného masa s cibulkou. Uzavřete a vytvarujte kulaté knedlíky.
-
Ve velkém hrnci už bublá vroucí osolená voda. Vkládejte do ní knedlíky a vařte 10–15 minut, podle velikosti knedlíků. Uvařené knedlíky vyndejte děrovanou lžící a nechte okapat.
-
Knedlíky dejte na talíř a na ně dušené zelí a osmaženou cibulku.
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem 2
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem 2